Comunitat Valenciana

Montón diu que l'atenció sanitària universal està "vigent" en la Comunitat Valenciana

  • La consellera assegura que les 'Instruccions per a Garantir l'Accés Universal a la Sanitat Pública' continuen vigents, el que garanteix la prestació sanitària universal.
  • S'ha reenviat a tots els departaments les instruccions emeses en 2015 per a recordar la vigència de la cobertura sanitària universal.
  • Asseguren que no només es manté la cobertura a les 23.663 persones que ja s'han beneficiat de la mesura sinó també a les quals seguisquen sol·licitant-la.
Carmen Montón, consellera de Sanitat
Carmen Montón, consellera de Sanitat
CONSELLERIA DE SANIDAD
Carmen Montón, consellera de Sanitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat que l'atenció sanitària universal segueix "vigent" perquè la decisió del Tribunal Constitucional (TC) afecta el Decrete Llei 3/2015, però no a les instruccions.

Des de Conselleria han explicat mitjançant un comunicat, que el 21 de juliol de 2015 la Conselleria de Sanitat va emetre des de la secretaria autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic les 'Instruccions per a Garantir l'Accés Universal a la Sanitat Pública'. Este document segueix vigent i garanteix la prestació sanitària universal.

Amb posterioritat, el Consell va aprovar el decret llei 3/2015 de 24 de juliol que regula l'accés universal a l'atenció sanitària. Aquest Decret llei va ser convalidat per les Corts Valencianes el 9 de setembre de 2015. El contingut del decret llei és "similar" al de les instruccions quant a la prestació sanitària integral. La diferència estreba en el diferent rang normatiu entre les dos mesures.

Es manté la cobertura

Per açò, des de la Conselleria ha destacat que "la universalitat en l'atenció sanitària segueix vigent a la Comunitat Valenciana". Per a Montón, "és el moment de reclamar amb major força la derogació" del Reial decret 16/2012 "de l'exclusió sanitària de Rajoy".

La Conselleria ha reenviat a tots els departaments les instruccions emeses en 2015 per a recordar la vigència de la cobertura sanitària universal i dels procediments administratius de protecció sanitària establits des de fa més de dos anys, amb la finalitat de recordar que no només es manté la cobertura a les 23.663 persones que ja s'han beneficiat de la mesura sinó també a les quals seguisquen sol·licitant la cobertura sanitària a la Generalitat.

La Conselleria "seguirà defenent el dret a rebre una atenció sanitària integral de totes les persones residents a la Comunitat Valenciana pel fet de ser-ho així com també la derogació del Reial decret 16/2012 que va excloure col·lectius com els migrants en situació administrativa irregular de l'atenció sanitària normalitzada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento