Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís valoren el suport de Podem a uns pressupostos "100% Botànic" i els més socials

  • El PSPV i Compromís han valorat l'anunci de Podem que recolzarà els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018, així com la Llei de Mesures Fiscals i Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, més coneguda com a llei d'Acompanyament.
Mata i Ferri en imatge d'arxiu
Mata i Ferri en imatge d'arxiu
CORT VALENCIANES
Mata i Ferri en imatge d'arxiu

Així ho han indicat els seus portaveus en les Corts, Manolo Mata (PSPV) i Fran Ferri (Compromís) en atenció als mitjans de comunicació després d'una Junta de Síndics en la qual han agraït a la formació morada el seu suport als comptes i s'han mostrat conformes amb les seues tres peticions per a garantir que es compleixen els pressupostos: blindar les partides socials, comissió de seguiment i simplificació dels informes polítics per a facilitar la comprensió a la ciutadania dels textos.

"Amb el compromís de Podem es tanca un cercle i crec que que els valencians poden estar orgullosos de la seua classe política perquè el treball ha portat a bon port a un pressupost que és el més social de la seua història i que suposa una ruptura contra l'època passada del PP", ha remarcat Manolo Mata.

Per al síndic del PSPV, l'acord ha sigut possible "amb pactes i renúncies" perquè al final "tot és un joc d'equilibris". "El PP no ha demanat grans trasformaciones tampoc perquè estan un poc perduts del que està sent la nova situació política i els objectius del Botànic s'estan complint", ha destacat per a agrair als dirigents de Podem "el pas importantíssim" que han donat.

Encara que ha admès que encara hi ha "flocs pendents" com és la taxa turística, ha destacat que la Comunitat Valenciana comptarà amb pressupostos en 2018. No obstant açò, ha considerat "incomprensible" que Cs no se sume a aquesta qüestió perquè se'ls han admès "moltíssimes esmenes", mentre que del PP ha dit que és "una força política aïllada, perquè s'han exclòs de tot".

Sobre la taxa turística, Mata ha puntualitzat que en el seu moment van intentar aconseguir una solució que passava per aconseguir que aquest gravamen fóra voluntari i que estiguera regulat pels ajuntaments, però no va ser possible pel que seguiran avançant perquè "algun dia puguem arribar entre tots a l'una a una solució".

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha valorat el suport de la formació morada a les quals són "100% Botànic", per la qual cosa ha manifestat que era "incomprensible" no recolzar-les. "Són uns pressupostos que avancen molt en material social i donem la benvinguda a Podem a estos pressupostos que també són seus", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento