Comunitat Valenciana

L'ampliació del Clínic de València començarà el 2019 i augmentarà l'hospital fins als 30.000 m2

  • Serà possible gràcies a la compra de l'antiga Escola d'Enginyeria Tècnica Agrícola, que hui han formalitzat el president de la Generalitat Valenciana.
  • Puig i el rector de la UPV han destacat que amb aquesta firma es "repara" a la UPV per un compromís que va adquirir l'antic Consell del PP fa 10 anys.
  • La previsió és traslladar el bloc quirúrgic als locals de nova adquisició, on es preveu construir nous quiròfans i noves unitats de reanimació.
Acte de firma de l'acord per a ampliar El Clínic
Acte de firma de l'acord per a ampliar El Clínic
GVA
Acte de firma de l'acord per a ampliar El Clínic

Les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic de València començaran l'any 2019 i permetran augmentar un terç l'espai del centre hospitalari fins a uns 30.000 metres quadrats després de la compra de l'antiga Escola d'Enginyeria Tècnica Agrícola, que hui han formalitzat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora.

Puig i Mora han destacat que amb aquesta firma es "repara" a la UPV per un compromís que va adquirir l'antic Consell del PP fa 10 anys i que fins ara no s'havia complit.

L'edifici d'Agrícoles, que compta amb una superfície de 8.153 metres quadrats, ha sigut adquirit per 14,5 milions d'euros, i la previsió és acabar el Pla Funcional el 2018 per a poder començar la licitació el 2019 amb un termini d'execució de les obres d'uns 18 o 22 mesos.

Per a això, s'està preguntat a cada servici quines són les seues necessitats d'espai per a acabar de dissenyar el pla funcional d'acord als requeriments, de la volumetria que marque l'Ajuntament de València i de l'informe de Patrimoni que establisca si han de conservar-se els mosaics que hi ha a la façana, segons han explicat fonts de Sanitat.

Noves unitats i més llits

La previsió és traslladar el bloc quirúrgic als locals de nova adquisició, on es preveu construir nous quiròfans i noves unitats de reanimació postquirúrgica i de reanimació postanestésica.

A més, s'instal·larà un espai d'investigació per a la Fundació Incliva, dependent de l'Hospital Clínic, i el laboratori principal del centre, així com altres servicis que ara es troben situats a les actuals instal·lacions, segons ha detallat el conseller d'Hisenda, Vicente Soler.

El trasllat permetrà alliberar espai en l'edifici original, la qual cosa permetrà ampliar el nombre de llits de reanimació i de medicina interna, convertir habitacions dobles en habitacions d'ús individual i ampliar les sales d'espera de pacients i familiars.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento