Comunitat Valenciana

Els 1.100 quilos de cocaïna intervinguts al Port de València anaven carregats en un buc procedent d'EUA

  • Els 1.100 quilos de cocaïna intervinguts diumenge passat al Port de València en una operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, anaven carregats en la modalitat de 'ganxo perdut' en contenidors a bord d'un buc procedent d'EUA, segons han informat la Policia i l'Agència Tributària.
Droga intervinguda al Port de València
Droga intervinguda al Port de València
AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
Droga intervinguda al Port de València

Amb aquesta operació es dona de nou un colp al tràfic de drogues al Port de València, després de la intervenció de dimecres en què, en una actuació "molt similar", va permetre la confiscació de 520 quilos de la mateixa substància.

L'estupefaent, distribuït en pastilles de més d'un quilo de pes per unitat, va ser descobert a l'interior de dos contenidors que havien sigut descarregats al Port d'un buc que va arribar diumenge de matinada procedent d'Oakland (EUA).

La descàrrega dels contenidors es va realitzar hores després amb la supervisió dels funcionaris de la Unitat d'Anàlisi de Riscos, de Vigilància Duanera i Guàrdia Civil, recolzats en tot moment per la Policia Nacional.

En el mateix instant de la descàrrega, a peu de moll, es va procedir a una "selecció minuciosa" de diversos contenidors que, segons el parer dels investigadors, reunien un perfil "de risc alt" de contaminació de cocaïna pel conegut mètode del 'rip-off' o 'ganxo perdut'.

Este sistema consisteix a introduir la droga en els contenidors als molls o terminals dels ports comercials del país de partida dels vaixells, fins i tot a bord dels bucs mercants, sense coneixement dels amos de la mercaderia legal declarada. Ni l'exportador en origen ni l'importador en destinació saben res de la droga que ha sigut col·locada pels narcos a l'interior dels seus contenidors.

EN PASTILLES

En dos dels contenidors seleccionats i revisats es trobaven 703 pastilles de cocaïna en un i 415 en un altre, en total 1.118 pastilles, amb un pes que pot sobrepassar àmpliament eixa xifra en quilos, atés que cada pastilla supera els mil grams de mitjana.

Es tracta d'una cocaïna "de gran puresa" que serà analitzada en els pròxims dies pel Servici de Sanitat de la Delegació de Govern, i que podria superar el 80 per cent de grau de puresa. L'operació segueix oberta, sense detencions de moment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento