Comunitat Valenciana

Una parella haurà de pagar una multa de 180€ per ocupar un pis de la Sareb a València

  • La secció tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a una parella a pagar una multa de 180 euros per ocupar un pis de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) a València. A més, haurà d'abandonar la vivenda en el termini d'un mes.
Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual l'Audiència desestima el recurs de la parella contra la sentència dictada pel Jutjat d'Instrucció 16 de València, que li va condemnar per un delicte lleu d'usurpació de béns immobles.

La parella, segons consta com provat en la resolució, ocupava des de maig de 2017 un immoble situat en el carrer Ángel de Villena de la ciutat, que era propietat de la Sareb. No tenien ni el consentiment ni l'autorització d'esta entitat.

Per estos fets, un jutjat va condemnar la parella, i aquesta va recórrer i van al·legar error en la valoració de la prova. Asseguraven que van entrar a ocupar la casa perquè els va ser oferida per un tercer, i van afegir que estava totalment abandonada, amb el que van haver de fer "determinats arranjaments" en el seu interior per a poder estar habitable.

El tribunal, després d'estudiar el recurs, ho desestima al no detectar raons que portaren a censurar la valoració efectuada per la jutge instructora. Sobre aquest tema, recorda les manifestacions de la parella en la vista oral, els qui van admetre els fets.

Així, es va arreplegar en la sentència inicial: "Es tracta d'una ocupació reconeguda pels mateixos, des de fa uns mesos i fins a l'actualitat, que ha de ser valorada com a ocupació amb vocació de permanència, malgrat ser coneixedors de mancar d'autorització del seu legítim propietari; sense que conste acreditat que es tracte d'una vivenda abandonada o en estat ruïnós, ni tampoc el fet d'haver-se posat en contacte amb Serveis Socials de l'Ajuntament o haver interessat la concessió de qualsevol tipus d'ajuda".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento