Comunitat Valenciana

EUPV pregunta al Govern central per una apagada de 45 minuts fa dos setmanes en el centre penitenciari de Picassent

  • El diputat d'EUPV Ricardo Sixto, amb motiu de la recent denúncia realitzada per Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) respecte a l'apagada de 45 minuts del passat 4 de desembre a Picassent que va afectar la zona en la qual els interns compleixen condemna, ha presentat davant la Mesa del Congrés una bateria de preguntes.
Vista exterior de la pressó de Picassent
Vista exterior de la pressó de Picassent
Europa Press
Vista exterior de la pressó de Picassent

"Volem saber si s'han produït retallades pressupostàries en els últims anys en el capítol de manteniment en els centres penitenciaris i si aquestes retallades poden ser els responsables de l'incident en forma d'apagada a Picassent i les mesures va a prendre el Govern per a solucionar les fallades estructurals i de manteniment d'este Centre Penitenciari", ha explicat.

Així, segons este sindicat, 950 interns repartits en dotze mòduls i 55 funcionaris es van veure afectats per l'apagada, quedant la major part de la zona de compliment a les fosques, ja que el generador que hauria d'entrar en funcionament en casos com aquest no ho va fer correctament.

"Pel que sembla, no funcionaven les llums, ni les portes mecàniques, ni la major part dels endolls, fets sobre els quals volem que ens done el Govern central una explicació", ha argumentat el representant d'EUPV en la Cambra baixa.

Així mateix, el diputat valencià ha recordat que el centre penitenciari de Picassent és un dels "més conflictius" d'Espanya, "amb nombrosos incidents greus i seriosos problemes de massificació". A més, -ha recordat- "tal com denuncien els sindicats, és una presó que presenta nombroses fallades estructurals i de manteniment".

En un altre ordre de coses, també ha preguntat Ricardo Sixto per les queixes que s'han produït perquè, pel que sembla, des de 2014 els interns de la presó de Picassent no tenen accés a la premsa escrita, encara que sí a totes les cadenes de televisió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento