Comunitat Valenciana

Col·lectius socials animen a manifestar-se a València el 18 de desembre pel tancament del CIE

  • A les 18.30 h. hi haurà una concentració i a les 19.00 h. arrancarà una marxa que recorrerà alguns dels carrers més cèntrics de València.
  • L'acte acabarà a la porta del CIE de Sapadors, on es llegirà un manifest i posteriorment es duran a terme activitats socioculturals de sensibilització.
  • "És molt important que totes les persones que creiem en la justícia social participem en aquesta protesta", declara Ángela Nzambi.
Cartell manifestació
Cartell manifestació
ORGANITZACIÓ
Cartell manifestació

Associacions, plataformes i moviments socials criden a manifestar-se el pròxim dilluns 18 de desembre amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Persones Migrants, pel tancament dels Centre d'Internament d'Estrangers (CIE).

La mobilització s'iniciarà amb una concentració a la Plaça de l'Ajuntament de València, a les 18.30 hores, i a les 19.00 hores, arrancarà una marxa que recorrerà alguns dels carrers més cèntrics de València fins a arribar a la porta del CIE de Sapadors, on es llegirà un manifest i posteriorment es duran a terme activitats socioculturals de sensibilització, segons han informat els organitzadors en un comunicat.

Entre les entitats convocants figuren la Campanya pel Tancament dels CIE (CIEs NO), la Mesa d'Entitats de Solidaritat amb les persones migrants, Obrim Fronteres, el Fòrum Alternatiu de la Immigració del País Valencià, l'Assemblea Ciutadana contra el Racisme, la Plataforma Intercultural d'Espanya, la Coordinadora Valenciana d'ONGD i Pobresa Zero.

La portaveu dels col·lectius de defensa de les persones migrants Ángela Nzambi ha explicat que la manifestació tindrà com a reivindicacions fonamentals "la fi del racisme institucional i el dret a migrar".

"És molt important que totes les persones que creiem en la justícia social participem en aquesta protesta. Les persones migrants estem exposades a un cicle de repressió del qual formen part les batudes racistes per perfil ètnic, les detencions en CIE, les deportacions forçoses als països d'origen, una injusta i excloent Llei d'Estrangeria que funciona com a frontera interior i el genocidi migratori en les fronteres", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento