Comunitat Valenciana

Cuesta diu que va assumir l'"encàrrec del PP" de ser gerent d'Emarsa, una empresa "podrida" i "saquejada"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
cas Emarsa
cas Emarsa
EUROPA PRESS
cas Emarsa

La defensa d'Esteban Cuesta, exgerent d'Emarsa, ha descrit al seu client com un "tonto útil" i ha assumit part de la seua responsabilitat per haver-se beneficiat del frau. Però ha advertit que les irregularitats ja existien abans de la seua arribada i ha exposat que obeïa ordes. Al mateix temps, ha asseverat que va assumir l'"encàrrec del PP" de ser gerent d'esta mercantil "podrida i saquejada".

Així s'ha pronunciat este dimecres l'advocat de Cuesta en la penúltima sessió del juí de la peça principal del cas Emarsa que ha assegut en la banqueta 24 acusats. Demà està previst concedir l'última paraula als encausats.

Durant l'exposició del seu informe, el lletrat ha excusat la presència del seu representat en el plenari perquè havia tingut dos guàrdies sanitàries en el centre en el qual treballa de portalliteres. "Està col·laborant amb la ciutadania com a infermer", ha manifestat.

Ha aclarit, així mateix, que quan el seu representat -que s'enfronta a 24 anys de presó- va aterrar en Emarsa, al maig o juny de 2004, "ja estava la trama establida". "Es tractava d'una empresa instrumentalitzada creada i usada per tots els partits polítics, sent un espectre polític de les Corts", ha descrit.

Quan Cuesta, exalcalde de Benimàmet, va arribar a l'entitat, ha insistit, ho va fer per les seues "aspiracions" i "ambicions" i per seguir "directrius polítiques". "Va assumir l'encàrrec del PP de ser gerent d'una entitat que estava sent saquejada anys abans", ha insistit. "Emarsa estava podrida -ha agregat-, feia mala olor des del primer fins a l'últim. No portaven Coco Chanel", ha ironitzat.

El lletrat ha recordat, tal com va manifestar el seu client, que Cuesta "va actuar guiat per l'expresident d'Emarsa Enrique Crespo i per l'ex director financer Enrique Arnal, i ha reconegut part de la seua responsabilitat. Així, ha demanat una condemna "justa" perquè porta "set anys pendent d'este juí". Ha reclamat que se li apliquen les circumstàncies atenuants de confessió, dilacions indegudes i reparació del dany i que puga complir la seua pena com a ATS en el centre que les autoritats estimen oportú.

"VOLIA DIR LA VERITAT"

Al lletrat de Cuesta li ha precedit en el torn de paraula el de Jorge Ignacio Roca, empresari fugit de la justícia que actualment es troba a la presó preventiva per estos fets. "Roca sempre ha volgut dir la veritat i deixar la seua família en lloc segur", ha asseverat, per a explicar que va fugir d'Espanya "per recomanació dels seus amiguets d'Alaquàs", és a dir, d'empresaris imputats en este procediment.

"Roca va seguir instruccions dels seus amics valencians. No vull escopir a altres acusats però tampoc que la culpa li la porte ell", ha insistit, per a admetre que el seu representat únicament pot ser culpable del delicte fiscal, per haver-se portat l'IVA de les factures irregularment.

En este sentit, ha afirmat que no se li pot atribuir ni malversació ni falsedat en document. Respecte al primer delicte, ha afirmat que Roca no sabia que Emarsa era una empresa pública: "Era un facturer que es quedava amb l'IVA d'Emarsa, que podria tractar-se d'una societat anomenada Enrique i María S.A.". Quant a la falsedat, ha manifestat que el seu client no va alterar cap document.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento