Comunitat Valenciana

Sindicalistes es tanquen a l'Ivass en protesta pel "bloqueig" de les seues condicions laborals i per a exigir millores

  • Representants dels sindicats UGT, CCOO i CGT s'han tancat hui a les oficines centrals de l'Institut Valencià d'Atenció Social i Sanitària (Ivass) a València per a protestar pel "bloqueig" de les seues condicions laborals i exigir millores. Així, reclamen l'aprovació de la Relació de Llocs de Treball, així com de plans d'estabilitat que eliminen "l'alta taxa d'interinitat, que arriba al 80 per cent".
Representants sindicals a la seu de l'Ivass
Representants sindicals a la seu de l'Ivass
CEDIDA
Representants sindicals a la seu de l'Ivass

Així ho han manifestat a Europa Press els portaveus dels tres sindicats, Isabel Vicent, d'UGT; Laura Romero, de CCOO i José Renovell, de CGT, que participen en aquesta "reunió indefinida" al costat d'integrants dels comités d'empresa de València, Alacant i Castelló.

Els promotors de l'acció recorden que l'Ivass és una entitat de dret públic, dependent de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que atén persones amb diversitat funcional, amb més de 800 treballadors i treballadores i que disposa de Residències i Centres de Dia i Ocupacionals a València, Alacant i Castelló.

Apunten que la Relació de Llocs de Treballat de l'Ivass "encara no ha sigut publicada, a causa de discrepàncies entre els diferents àmbits de l'administració valenciana que han d'aprovar-la". Esta situació, denuncien, "vé arrossegant-se durant un any, no donant mostres en l'actualitat que vaja a produir-se el desbloquege".

"Actualment no hi ha acord entre Hisenda i la Conselleria d'Igualtat respecte a com han d'aparéixer en la relació els llocs procedents de l'extingida Avapsa", asseguren.

Així mateix, els sindicats de l'Ivass sol·liciten també que les condicions laborals dels seus treballadors siguen reconegudes i equiparades amb la resta d'empleats públics, ja que, estos "cobren un 30 per cent menys en comparació de les persones de Generalitat Valenciana amb la mateixa funció".

Les tres entitats subratllen que "cal tindre en compte que el 95 per cent de les persones que treballen en l'Ivass són dones, i el salari mitjà que s'està percebent és de 1.000 euros, incloent eixa quantitat treballant nits i festius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento