Calatrava dissenya un quiosc en la seua estació de Zuric i treballa en un edifici amb un pàrquing per a 1.000 bicis
Calatrava dissenya un quiosc en la seua estació de Zuric i treballa en un edifici amb un pàrquing per a 1.000 bicis ESTUDI CALATRAVA

"És un projecte relativament menut però l'he realitzat per als ferrocarrils suïssos amb gran il·lusió", en paraules de Santiago Calatrava, que afig: "L'estació d'Stadelhofen no és només un punt clau en la xarxa de transport públic suïssa, també ho és per a mi a nivell personal, ja que el seu disseny i construcció va ser d'enorme rellevància en la meua trajectòria i el que vaig aprendre sobre estacions en aquest projecte va suposar la base per a posteriors treballs d'estacions a Bèlgica, França, Espanya, Portugal, Itàlia i els Estats Units".

La idea de construir el quiosc -obert des de principis de mes- va vindre dels ferrocarrils suïssos que buscaven donar major permeabilitat a l'estació creant un nou accés directe des d'un carrer annex. La peça resultant és una estructura exempta de l'edifici de l'estació i orientada a la plataforma nº 1 permetent un flux òptim de viatgers gràcies a la seua planta arredonida.

NOVES MILLORES

L'estació rebrà encara més millores amb la planificació d'un edifici d'ús comercial i d'oficines en el qual Santiago Calatrava està treballant actualment i que inclourà un aparcament per a 1.000 bicicletes connectat directament a l'estació.

L'estació de ferrocarrils d'Stadelhofen figura en l'Inventari Suís de Patrimoni Cultural d'Importància Nacional i Regional. La construcció del nou element s'ha realitzat en coordinació amb l'Oficina de Patrimoni.

Consulta aquí más noticias de València.