Els usuaris clamen contra la pujada de preus al transport

Entitats i sindicats qualifiquen l’increment de les tarifes de bus, metro i tren d’innacceptable i reclamen congelar-les per fomentar l’alternativa al cotxe privat.
La pujada de les tarifes del transport públic del 4,2% anunciada per al 2008, per sobre de l’IPC, ha indignat a usuaris, sindicats, veïns i diversos partits polítics.L’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) qualifica «d’excessiu» l’increment i, segons el seu president, Ricard Riol, «haurien de congelar-se els preus per compensar els maldecaps que ens ha creat darrerament el transport públic».

Ja es parla de ‘tarjetazo’

El tarjetazo, com el va definir ahir el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, és qualificat «d’innaceptable» per la Federació d’Associación de Veïns de Barcelona (FAVB). La seva presidenta, Eva Fernández, pensa que «en el context que vivim» amb avaries, retards i mal servei en general, «no era necessari apujar les tarifes».

La FAVB considera que el transport no pot pujar per sobre de l’IPC, ja que entre els usuaris hi ha la població «amb rendes més baixes».

Per al sindicat CC OO, la mesura d’incrementar el preu de la T-10 un 4,35% és «injusta, inoportuna i inapropiada». Aquest sindicat creu que aquest augment  no ajuda a fomentar l’ús del transport públic ni a recuperar el prestigi perdut pel sistema a causa del caos ferroviari. L’UGT recorda que les recomanacions europees fixaven l’increment desitjat de preus en el 2%. CGT va atribuir les tarifes als sous dels directius i va demanar als usuaris que se sumin a la vaga de conductors.

Entre els partits polítics, CiU va criticar també l’augment i va reclamar que es creï la targeta T-Infant.

Digue’ns

... què et semblen les tarifes

Explica’ns-ho a...

e-mail l zona20barcelona@20minutos.es correu l Pl. Universitat, 3, 7 è 3A. o a www.20minutos.es

17 minuts sense metro a la L3

La línia 3 del Metro va estar ahir completament aturada en hora punta –de les 8.54 a les 9.11 hores– per la fumarada que va originar un plàstic cremat a les vies del túnel que uneix Sants-Estació i Plaça del Centre. TMB va posar en marxa el protocol d’emergències amb avís a Bombers i Mossos d’Esquadra. Posteriorment, es va restablir el servei de manera parcial fins a les 9.18 hores entre les estacions de Zona Universitària i Maria Cristina i Espanya i Canyelles. L’origen del foc va ser la brutícia acumulada que es va incendiar en aquest punt per causes desconegudes, segons va informar la companyia del metro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento