Condició d’ERC per aprovar el pressupost municipal. Barcelona crearà dos nous instituts municipals: un, els Consulats de Mar, una xarxa d’oficines dedicada a la promoció econòmica de la ciutat a l’exterior. L’altre és el Consell de Cent del Planeta, un nou òrgan que  reunirà cada dos anys a Barcelona  un centenar de representants de les 100 capitals més poblades del món.

Aquestes són dues de les propostes d’ERC que el Govern municipal ha acceptat perquè els republicans donin suport als pressupustos del 2008. Jordi Portabella, president del grup d’ERC, va assegurar ahir que aquest acord amb el bipartit és puntual. «No té continuïtat» en el temps, i «seria un error fer-ne una lectura» més enllà de l’aprovació dels pressupostos. Portabella va celebrar que el bipartit hagi incorporat «totes» les propostes d’ERC.

L’alcalde, Jordi Hereu, va agrair l’actitud dels republicans i va destacar que els pressupostos creixen un 7%, són els «més socials» i l’única partida que baixa és la despesa en el pagament d’interessos. CiU creu que el suport d’ERC és «una oportunitat perduda per abordar els problemes reals de la ciutat».