Comunitat Valenciana

Crespo rebutja que se li atribuïsca el frau i diu que Cuesta era capaç d'enganyar: "No era només portalliteres"

  • La defensa de l'expresident d'Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, ha reconegut que en Emarsa hi havia "un descontrol total" però ha advertit que "no és just depositar tota la responsabilitat en l'exercici de control en el president institucional de l'organisme", és a dir, en Crespo.
Crespo en imatge d'arxiu
Crespo en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Crespo en imatge d'arxiu

Així mateix, ha apuntat que l'exgerent, Esteban Cuesta, "no era un simple portalliteres" i ha subratllat que "tenia una gran capacitat intel·lectual no només per a organitzar una trama delictiva, sinó també per a enganyar el consell i els auditors".

El lletrat de Crespo s'ha pronunciat així durant l'exposició de l'informe de conclusions en el juí per la peça principal del cas Emarsa, que ha investigat un frau de 23,6 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo i que seu al banc dels acusats 24 persones.

Crespo s'enfronta a 20 anys de presó per prevaricació, falsedat en document oficial i malversació de cabals. El seu advocat ha insistit que "no hi ha cap prova que situe Crespo en el domini efectiu d'Emarsa", i ha descarregat en altres funcionaris públics les irregularitats que es van registrar en l'empresa pública: "Existeixen obligacions legals de funcionaris públics que s'han incomplit de manera notòria i que hagueren evitat el resultat", ha postil·lat.

Com a exemples, s'ha referit a la responsabilitat de l'Emshi, ja que el control intern d'Emarsa corresponia a aquest organisme, "dotat amb funcionaris habilitats amb estrictes funcions de control", ha descrit. També ha nomenat els interventors, que no van posar objeccions al que estava passant, i els auditors.

Respecte a Esteban Cuesta, el lletrat ha aclarit que el seu client no va decidir unilateralment que ocupara el lloc de gerent, i ha agregat també que no era un simple "portalliteres": "Tenia una capacitat intel·lectual no solament per a organitzar la trama delictiva, sinó també per a enganyar el consell d'administració i els auditors.

Tenia tota la informació econòmica i de contractes", ha asseverat. I ha afegit: "Crespo podia donar instruccions a Cuesta, però si aquest no les complia, no era la seua responsabilitat. La responsabilitat és de l'interventor", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento