Comunitat Valenciana

Troben restes d'una perfumeria del segle III i un enterrament visigot en la Plaça Manises

  • Respecte a l'enterrament, es desconeix encara si és aïllat o forma part d'un espai funerari que fóra més ampli.
  • Han aparegut 'in situ' nombroses "botelletes" de vidre, que permeten pensar que es tracta d'una perfumeria, encara que les excavacions segueixen el seu curs.
  • La troballa d'estes restes no afecta l'execució de les obres i la rehabilitació del Palau Vallier per al futur hotel.
Esquelet trobat en les excavacions de la Plaça Manises 7
Esquelet trobat en les excavacions de la Plaça Manises 7
GRUPO COMATEL
Esquelet trobat en les excavacions de la Plaça Manises 7

Unes excavacions arqueològiques en el número 7 de la Plaça Manises de València, on el grup Comatel està rehabilitant el Palau de Vallier per a un hotel de luxe de cinc estreles, han permés descobrir un enterrament d'una dona adulta de l'època visigoda i restes d'una perfumeria d'entorn del segle III. Els treballs es van iniciar a principis de novembre com a conseqüència de l'obres de rehabilitació de l'edifici protegit per a la construcció de l'hotel, per Luengo Arquitectos.

En el transcurs dels treballs, s'ha documentat fins al moment, amb supervisió dels tècnics de la Conselleria de Cultura i l'Ajuntament de València, dos troballes de rellevància: un esquelet d'una dona adulta del que, fins ara la datació aportada correspon a l'època visigoda entre la mitjana d'este edifici i un confrontant i diverses estructures de l'època romana que permeten pensar que es tracta d'una perfumeria del segle III en l'excavació del buit d'un ascensor.

En el cas de l'enterrament, segons han explicat fonts del grup Comatel, es desconeix encara si és aïllat o forma part d'un espai funerari que fóra més ampli. Per açò, s'està a l'espera de l'estudi antropològic, que aportarà més dades.

De l'època romana, les estructures aparegudes consisteixen en un mur d''opus vitatum' associat amb un paviment de 'signinum' i unes basses que desguassen mitjançant canonada de plom. Tot açò va cobert per bigues carbonitzades del sostre, fragments d'arrebossats de parets i pintura mural, procedents de l'afonament de l'edifici.

"Botelletes de vidre"

Sota este afonament és on han aparegut 'in situ' nombroses "botelletes" de vidre, que permeten pensar que es tracta d'una perfumeria d'entorn del segle III, encara que les excavacions segueixen el seu curs i no hi ha datació definitiva.

Per a dur a terme les excavacions es va redactar un projecte arqueològic en el qual es definia la planificació dels treballs a dur a terme i la metodologia, un projecte aprovat per la Conselleria de Cultura. L'excavació s'està realitzant per Semar Arqueologia, amb la direcció de l'arqueòloga María Luisa Serrano i l'antropòleg Llorens Alapont.

"Estricta legalitat"

Segons han subratllat fonts del grup, la troballa d'estes restes no afecta l'execució de les obres i la rehabilitació del Palau per al futur hotel, la data del qual d'inauguració està fixada al setembre de 2018. A més, han recalcat que els treballs s'estan realitzant amb la "més estricta legalitat" ja que, d'acord amb el protocol de l'Ajuntament de València, únicament es paralitzen quan afecten muralla o estructures defensives.

Grup Comatel va anunciar recentment la inversió de més de 56 milions d'euros per a alçar la principal cadena d'hotels de luxe en la ciutat de València. D'esta manera, entre gener de 2018 i mitjans de 2019, la cadena, que operarà sota el nom de MyR Hotels, obrirà tres nous hotels, un d'ells l'Hotel Palau Vallier, en l'icònic palau del mateix nom en la Plaça de Manises.

A més, obrirà el Marqués House, en l'antic edifici del Café Madrid a esquena del Palau del Marqués de Dosaigües, i l'Hotel MyR, en la fins ara seu del PSPV en el carrer Blanqueries. Igualment, la cadena alçarà un apartahotel de luxe en el carrer Carabasses, que començarà a operar al gener del 2018 amb el nom de Market House.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento