Comunitat Valenciana

Ribó urgeix Foment a celebrar la reunió que va ajornar i abordar una ampliació "respectuosa" de la V-21

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha enviat este divendres una comunicació al secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Vivenda, Julio Gómez Pomar, per a recordar que el Ministeri de Foment "es va comprometre" a reunir-se amb representants de l'Ajuntament i abordar conjuntament l'ampliació a tres carrils de la V-21 en la seua entrada a la ciutat, però "respectuosa" amb l'horta.
L'alcalde, en una imatge d'arxiu
L'alcalde, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
L'alcalde, en una imatge d'arxiu

Segons detalla el consistori en un comunicat, la trobada estava prevista per al passat 3 de novembre i va ser ajornada a petició del propi Ministeri, que "es va comprometre a convocar-la en breu en una nova data".

Ribó ha recalcat que "el posicionament del Govern municipal es manté", en demanar que "es compagine una obra que és necessària, amb la preservació al màxim de l'horta de València, que és un valor fonamental" per a la ciutat i els seus habitants".

Per a açò, ha reivindicat la inversió estatal "en tantes infraestructures com necessita València, però sense haver d'arrasar l'horta per a executar-les" i ha insistit que "invertir i respectar és perfectament compatible".

"Es pot reduir l'afectació a l'horta almenys en un 50 per cent en una obra que té per objectiu ampliar els actuals dos carrils d'entrada a València per la V-21, on es produeix actualment un tap objectiu de vehicles", ha il·lustrat.

PLANTEJA UN MODIFICAT D'OBRA

El primer edil ha remarcat la coincidència entre l'Ajuntament i el Consell en esta qüestió i la voluntat de presentar les alternatives possibles al Ministeri de Foment: "Plantegem, en definitiva, un modificat d'obra, que és una ferramenta absolutament legal per a fer canvis en un projecte i que és ràpida d'executar, sense haver d'esperar anys i anys, com amenacen alguns polítics que passaria si plantegem alternatives", ha explicat.

Per a Ribó, "cal conéixer l'horta per a poder valorar-la", per la qual cosa considera que "la decisió del Ministeri de Foment d'usar terrenys productius d'horta per a ampliar la carretera es deu precisament a eixe desconeixement".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento