Comunitat Valenciana

Ribó reitera la possibilitat de "compaginar" l'ampliació de la V-21 i la protecció de l'horta

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat este divendres la possibilitat que hi ha de "compaginar" l'execució del projecte d'ampliació de l'autovia V-21 a l'entrada de la ciutat i la protecció de l'horta limítrof si es duen a terme les modificacions necessàries. "Les dos coses són plenament possibles i es pot aconseguir la reducció d'afecció a l'horta, almenys en un 50 per cent", ha destacat.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
Europa Press
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera abans d'assistir a l'entrega de premis del XXII Certamen de Targetes de Nadal elaborades en els centres ocupacionals municipals, preguntada pel rebuig, este dijous, en les Corts d'una iniciativa de Podem que demanava la paralització de l'obra d'ampliació de la V-21 a tres carrils del tram Carraixet-València. Esta proposta, que va ser rebutjada amb els vots del PP i de Cs, va comptar amb el respatler de Compromís i amb l'abstenció del PSPV.

En l'Ajuntament de València l'equip de govern que presideix Joan Ribó i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú va aprovar recentment en ple una moció per a instar el Govern central a modificar l'actual projecte d'ampliació de la V-21 amb la finalitat de dur a terme eixa actuació però amb una menor afecció als terrenys d'horta contigus. Així mateix, el consistori va demanar que el Ministeri de Foment mantinga la inversió prevista per a València.

El primer edil ha respost, respecte a la decisió adoptada en les Corts, que ell pot "parlar de València" i ha fet menció a l'acord plenari recolzat pel seu executiu. "El que es va plantejar a València és un tema important. Nosaltres volem compaginar una obra que pensem que és necessària amb la preservació, al màxim, de l'horta, que és un valor fonamental", ha exposat.

El responsable municipal ha subratllat que "això es pot fer" i ha apuntat que el projecte existent "es pot modificar segons la llei". L'Ajuntament de València ha remès al Ministeri de Foment una carta amb este plantejament en la qual li demana també celebrar la reunió que té pendent amb els seus representants per a abordar esta qüestió, una trobada que se n'anava a celebrar i que es va suspendre per problemes d'agenda d'este departament del Govern central.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento