Comunitat Valenciana

F1.- Camps declararà el 24 de gener com a investigat per les irregularitats en la gestió de la F1

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps declararà el 24 de gener com a investigat per les presumptes irregularitats en la gestió de diverses edicions de la Fórmula 1 a València. Eixe mateix dia compareixerà davant la jutgessa en la mateixa condició l'expilot Jorge Martínez 'Aspar' a partir de les 10 hores.

Així consta en una providència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i dictada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de València, en la qual també se cita com investigats en este procediment per al 26 de gener a Belén Reyero -la que va ser responsable del departament d'Esdeveniments de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana- i a Nicolás Figueras -exdirector d'esta entitat-.

Estes dos persones no figuraven com imputades en la causa. Ara, amb estes citacions, el procediment suma cinc investigats: Camps, 'Aspar', Reyero, Figueras i l'exconsellera de Cultura Lola Johnson.

En la nova providència, a més, s'ha citat a diferents testimonis, tal com reclamava el ministeri fiscal, per al pròxim 27 de desembre. En concret, hauran d'acudir al jutjat Isabel Vilallonga, exsubsecretaria de Presidència de la Generalitat; i l'advocat Manuel Broseta, segons ha pogut saber Europa Press.

D'altra banda, el jutjat ha dictat altres resolucions en la qual acorda investigar per separat, en dos peces diferents, les negociacions perquè València acollira el Gran Premi de Fórmula 1 en diferents edicions i l'absorció del deute per part de la Generalitat. L'objectiu és simplificar i agilitzar el procediment.

La jutgessa ha adoptat esta mesura després que Anticorrupció sol·licitara la divisió de la causa en tres apartats. El fiscal reclamava que en la primera peça s'estudiara la negociació prèvia duta a terme per Camps a favor de Valmor; en la segona, els contractes celebrats per Circuit del Motor, empresa pública encarregada de l'organització del Gran Premi, i determinats proveïdors que resultaven adjudicataris per ordre de Valmor; i en la tercera, el procés d'absorció de Valmor per part de Circuit del Motor.

La magistrada ha decidit finalment dividir la causa en dos peces: "La instrucció de la causa, que ha sigut declarada complexa i els terminis de la qual han sigut prorrogats, pot resultar complicada a l'hora d'esbrinar els fets concrets i els autors dels mateixos, així com qualsevol altre participant, per açò es considera convenient la separació de la causa en dos parts".

En la primera peça s'investigaran les negociacions prèvies per a portar a València el Gran Premi i la decisió de gestionar-ho a través de l'empresa privada Valmor. En la peça 2 s'instruirà l'absorció de Valmor per Circuit del Motor i l'assumpció del deute per part de la Generalitat.

Respecte a la peça 2 que sol·licitava el fiscal, la jutgessa rebutja instruir-la i acorda que siga un altre jutjat el que decidisca si cal investigar els contractes entre Circuit del Motor i l'empresa vinculada a l'exgerent de l'empresa pública Imelsa, Marcos Benavent, entre uns altres.

En concret, el ministeri públic va englobar en esta part contractes celebrats per Circuit del Motor amb determinats proveïdors, pel que sembla designats per Valmor. Un d'ells va ser amb una mercantil de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, investigat en un altre jutjat dins del cas Imelsa. Este extrem, adverteix la jutgessa, no ha sigut "en cap moment" objecte del procediment i no veu "relació directa" entre la investigació d'Imelsa i la de Valmor.

"No es considera que existisca una relació directa entre les investigacions dutes a terme en este jutjat i els fets als quals es refereix el ministeri públic quan parla de peça 2, en la qual entraria a investigar-se a societats diferents, persones físiques diferents, comportaments possiblement amb transcendència penal diferents i que tan sols tindrien en comú el marc de les relacions entre Valmor i Circuit del Motor", postil·la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento