Comunitat Valenciana

Fiscalia demana la compareixença quinzenal davant el jutge per al líder de Yomus, que no ha volgut declarar

  • La Fiscalia de València ha sol·licitat que Vicente Javier Estruch, considerat com a líder del grup d'ideologia d'ultradreta Yomus, comparega cada 15 dies en el jutjat mentre s'instrueixen les presumptes agressions registrades en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. L'acusat, per la seua banda, s'ha acollit el seu dret a no declarar davant el magistrat.
Vicente Estruch (de blau)
Vicente Estruch (de blau)
EUROPA PRESS
Vicente Estruch (de blau)

Estruch ha hagut d'acudir este divendres als jutjats de València per a declarar, com investigat, pels incidents registrats el 9 d'Octubre contra participants en la marxa -amb el lema 'Sí al valencià'- i periodistes. Inicialment se li va citar el dimecres, però es va posposar el seu testimoniatge per canvi del seu lletrat, amb l'objecte de donar-li 48 hores perquè es poguera estudiar la causa.

Este divendres, l'investigat, conegut com L'Alfarrasí, s'ha acollit el seu dret a no declarar davant el jutge, en una compareixença en la qual el ministeri públic ha reclamat que comparega cada 15 dies en el jutjat. A esta sol·licitud s'han adherit la resta d'acusacions, segons ha pogut saber Europa Press. Ara serà el jutge el que adopte les mesures pertinents.

En total, en este procediment judicial hi ha 17 investigats, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Se'ls investiga per presumptes desordes públics i lesions, entre uns altres.

El jutge va obrir una investigació després de les diligències d'ofici que va acordar la Fiscalia Provincial de València en relació amb els incidents registrats en la manifestació vespertina del 9 d'Octubre per part d'un grup de violents d'extrema dreta.

Altres entitats, com la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, van presentar denúncies davant el ministeri públic per estes presumptes agressions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento