Comunitat Valenciana

Foment triplicarà els trens entre Castelló i Vinaròs, que passaran de quatre a dotze combois al dia

  • CASTELLÓ, 30 (EUROPA PRESS)

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat este dijous que el seu departament triplicarà la capacitat de circulació en la línia

entre Castelló i Vinaròs (Castelló), que passaran de quatre a dotze trens, per la qual cosa es reduiran "considerablement" les freqüències per als "prop de 750.000 viatgers que cada any utilitzen esta connexió".

Este anunci ho ha fet en relació a l'"ambiciós" Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana que pròximament presentarà el ministre al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig. D'esta manera, ha explicat que es farà efectiva la declaració d'una Obligació de Servei Públic en un Consell de Ministres -que De la Serna confia que es puga produir en este mateix mes de desembre- per a formalitzar al desembre o gener el contracte amb Renfe i establir així les condicions.

De la Serna ha realitzat este anunci durant la seua participació en la jornada 'Intermodalidad Ferrocarril-Port. Augment de la competitivitat empresarial' que es desenvolupa a Castelló.

El ministre ha explicat que actualment, el servei en la línia entre Castelló i Vinaròs es presta amb quatre trens de mitja distància, "per tant amb tarifa subvencionada", i la millora que es planteja i que s'aprovarà suposa triplicar la capacitat de circulació -passant de quatre a dotze trens- "el que suposarà l'aportació de cinc milions d'euros anuals per a dotar-se, entre altres coses, de dos vehicles addicionals, dotze agents de conducció i dotze agents d'intervenció addicionals i de les necessitats quant a gestió i manteniment".

D'altra banda, De la Serna ha tornat a traslladar el "compromís ferm" del Govern central amb el Corredor Mediterrani i, sobre este tema, no ha volgut donar data per a l'engegada dels serveis comercials de trens del citat corredor entre Castelló i València, encara que -segons ha dit- en els últims dies s'han fet proves nocturnes i ara començaran les diürnes i s'està "a prop" que l'Agència de Seguretat Ferroviària done llum a l'últim pas, que és la formació de maquinistes.

"PRUDENT I RESPONSABLE"

"Cal ser ser enormement prudent i responsable i, encara que en l'ànim de tots està que es puga començar a circular al més prompte possible, encara no podem donar data concreta fins que no s'asseguren les condicions de seguretat", ha assenyalat De la Serna, qui ha apuntat que immediatament després que entre en funcionament del tram Castelló-València es començarà a col·locar el tercer fil en la segona de les vies fins a Sagunt (València).

Així mateix, ha recordat la licitació de l'estudi informatiu per a fer una plataforma paral·lela, "pensant en el mitjà i llarg termini i en la necessitat de dotar-nos de major capacitat en el sistema per a garantir un adequat servei dins del propi Corredor".

Quant a altres trams del Corredor Mediterrani propers a Castelló, el ministre ha reiterat que les obres de Tarragona-Vandellós estaran acabades a la fi de 2017, mentre que s'estan redactant els projectes de Vandellós-Vinaròs i Vinaròs-Castelló per a tindre acabades les obres en 2020. Finalment, ha assenyalat que en el tram Montfort-Múrcia les obres finalitzaran en el primer trimestre de 2018 per a l'inici de la circulació en proves.

De la Serna també s'ha referit a algunes infraestructures viàries de la Comunitat Valenciana, i ha assenyalat que este divendres entrarà en servei un nou tram de la variant de la A-33 entre Cieza (Múrcia) i la Font de la Figuera (València).

Pel que fa a la província de Castelló, ha destacat les obres del Port de Querol, i ha dit que se segueix avançant en l'obtenció de la DIA dels tres projectes que conformen l'A-7 entre Vilanova d'Alcolea i La Jana (ambós a Castelló) i que suposen una inversió de 300 milions d'euros.

Respecte al tram de la A-7 entre Nules (Castelló) i Sagunt (València), el responsable de Foment ha subratllat que confia que en el primer trimestre de 2018 es puga aprovar el projecte i sotmetre-ho a informació pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento