Comunitat Valenciana

Rebutjada la iniciativa del PP per a reforçar la Inspecció estatal contra l'adoctrinament

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
CORTS VALENCIANES
Imatge d'arxiu del ple de les Corts

El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat la iniciativa presentada pel PP en la qual advocava per reforçar les funcions de l'Alta Inspecció Educativa de l'Estat per a actuar davant casos d'adoctrinament en les aules, en haver sigut rebutjada per PSPV, Compromís i Podem, que han criticat durament les intencions fiscalitzadores de la tasca docent que es proposaven.

La proposició no de llei del PP reclamava les modificacions normatives necessàries perquè l'Alta Inspecció poguera realitzar requeriments i inspeccions en centres i comprovar que els llibres de text i altres materials curriculars es cursen d'acord amb l'ordenament estatal, a més de vetlar per "el dret d'igualtat de tots els alumnes, en particular els drets lingüístics, i a rebre ensenyament en la llengua oficial de l'Estat", garantint sempre "la neutralitat ideològica i política" en les aules.

Els 'populars' han admès afegir al text les esmenes de Ciutadans perquè els denunciants d'adoctrinament compten amb anonimat, així com que es creu una agència independent en el marc del pacte estatal perquè assumisca les funcions de l'Alta Inspecció Educativa.

CASOS DENUNCIATS

La diputada del PP Beatriz Gascó ha començat la seua intervenció mostrant el seu suport al professorat i ressaltant que la "immensa majoria" dels docents exerceixen el seu treball amb professionalitat, i ha indicat que precisament per a evitar generalitzacions és important "assenyalar als roïns professionals per al reconeixement dels bons".

Ha relatat el "goteig constant" de denúncies de les famílies sobre adoctrinament, davant les quals "es fa els ulls grossos" per part de la Conselleria d'Educació. Ha posat com exemple la venda de "bitllets de Nadal d'Escola Valenciana en horari lectiu", l'agenda amb els Països Catalans, les unitats didàctiques que elabora "una dona que ha sigut condemnada per participar en un atemptat frustrat de Terra Lliure", banderes cuatribarrades en alguns centres, llibres de llengua catalana o deures d'acolorir la silueta dels Països Catalans, dels quals ha mostrat imatges des de la tribuna.

La diputada de Ciutadans Mercedes Ventura ha recolzat que la Inspecció puga actuar de manera eficaç per a "garantir la neutralitat ideològica en el sistema educatiu".

COMPROMÍS HO COMPARA AMB LA INQUISICIÓ

El diputat de Compromís Josep Nadal ha qualificat esta com una de les propostes "més tristes i desafortunades que es debatran mai en un parlament democràtic", a més d'apuntar que pareix que al PP "li hagen aplicat el 155" pel centralisme de la seua iniciativa, en la qual proposen "que vinguen senyors de Madrid a fer tasques de control que ja tenen assignades la inspecció educativa valenciana".

Ha indicat que si existeix algun cas puntual eixa inspecció actua, però "és irresponsable, partidisme de la pitjor mena" llançar una alarma. "És una proposta inquisitorial contra la llibertat de càtedra. Els Torquemada del segle XXI no poden tolerar que en les nostres aules es parle amb llibertat", ha dit, per a preguntar si no és adoctrinament que la LOMCE faça de la religió una assignatura avaluable.

Gascó li ha replicat que Compromís és "un perill per a l'educació valenciana" i intenta "normalitzar" les idees "inconstitucionals" sobre els Països Catalans en les aules mitjançant "el desistiment de funcions i la complicitat amb professors nacionalistes que estan intentant imposar la seua ideologia". "Anem a aconseguir que siga la llei la que impere en els col·legis i no el seu ideari catalanista", ha asseverat.

EL PSPV VEU UNA TORNADA A LA CENSURA

La socialista Ana Besalduch ha confessat assistir "aterrida" a este debat que planteja a la Inspecció com a "policia interna del sistema educatiu" i que ha qualificat d'"irresponsable", generant "una alarma social que no hi ha". "No estan defenent a cap xiquet, estan intentant aplicar la censura de temps passats", ha afegit.

Per la seua banda, l'ex de Cs Alexis Marí ha explicat el suport dels 'agermanats' a la iniciativa perquè defenen que es controle l'acompliment de la norma, encara que ha demanat que no es faça tampoc "de l'excepció la regla". "Fiscalitzar sí, però assenyalar no", ha remarcat.

El diputat de Podem César Jiménez ha ironitzat sobre la disputa entre PP i Cs per a veure qui és "més desadoctrinador" i ha recordat que ja hi ha un cos d'inspectors autonòmics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento