Comunitat Valenciana

Descobert armament de la Guerra Civil entre dos parets d'una casa de Villanueva de Castellón

  • L'equip de desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil ha retirat armament i munició de la Guerra Civil, que va ser descobert entre dos parets d'una vivenda a la localitat valenciana de Villanueva de Castellón, segons ha informat l'institut armat.
Explosius trobats a Vilanova de Castelló
Explosius trobats a Vilanova de Castelló
GC
Explosius trobats a Vilanova de Castelló

El material, entre el qual hi havia dos mosquetons Mauser models 1906 i 1912, una metralladora lleugera, 50 bombes de mà i 772 cartutxos metàl·lics de 7.57 mm i 8 mm, es trobava entre les runes d'una falsa paret. Els efectes explosius van ser destruïts per l'equip GEDEX en una zona habilitada.

Els agents van ser alertats que entre dos parets d'una vivenda de la localitat podria haver-hi efectes explosius. Immediatament es va personar en la casa una patrulla de la Guàrdia Civil que va comprovar com en una de les habitacions del segon pis, en un buit entre dos parets, es trobava divers armament i munició.

Davant estos fets es va donar avís a l'equip de desactivació d'explosius de la Comandància, que va intervindre tots els efectes: dos mosquetons Mauser de la fàbrica d'armes d'Oviedo model 1906 i 1912 calibre 7.62; una metralladora lleugera marca Chauchat de calibre 8 mm i 50 bombes de mà de diferents models així com 772 cartutxos metàl·lics de 7.57 i 8 mm de calibre.

Este armament i munició "tindria una antiguitat de més de 70 anys i s'assemblaria a elements utilitzats en la Guerra Civil", segons la Comandància. Els efectes explosius van ser traslladats pels especialistes per a la seua posterior destrucció en una zona segura on es va mantindre en tot moment les mesures de seguretat pertinents.

Des de la Comandància de València es recorda que la forma d'actuar davant la troballa d'algun artefacte explosiu consisteix a no tocar ni manipular l'objecte i avisar immediatament la Guàrdia Civil a través del 062.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento