Comunitat Valenciana

El PP planteja canviar la llei per a obrir el finançament a més sindicats i patronals

  • Volen que no es quede limitada a les organitzacions més representatives, sinó que s'òbriga el ventall de beneficiaris de les ajudes i siga "oberta a tothom de veres".
  • Es pregunten per què el finançament s'ha de limitar a CCOO i UGT i no a "Intersindical o CSIF", que també tenen presència a la Comunitat Valenciana.
  • Per a Compromís, Bonig té "certes ganes que la patronal siga obedient i hi haja clientelisme" com abans, recordant que amb el PP "rebien el triple" que ara.
Bonig en roda de premsa en les Corts
Bonig en roda de premsa en les Corts
PPCV
Bonig en roda de premsa en les Corts

El PPCV proposarà modificar la llei de participació institucional, que regula el finançament públic de patronal i sindicats, que va ser aprovada en 2015 pel Consell d'Alberto Fabra, amb l'objectiu que no quede limitada a les organitzacions més representatives, sinó que s'òbriga el ventall de beneficiaris de les ajudes i siga "oberta a tothom de veres". "Ha arribat el moment de reconéixer que, probablement, ens equivocàrem", ha assegurat.

Així ho ha explicat la seua presidenta i portaveu en les Corts, Isabel Bonig, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual s'ha preguntat, per exemple, per què el finançament s'ha de limitar a CCOO i UGT i no a "Intersindical o CSIF", que també tenen presència a la Comunitat Valenciana.

Ha posat com a exemple el finançament dels partits polítics que estan en les institucions, ja que no només la reben els majoritaris, sinó que és proporcional a la seua representativitat, al mateix temps que ha incidit que no es busca eliminar estes subvencions, sinó que altres organitzacions entren.

Bonig ha agregat que també proposen crear una comissió d'estudi sobre el finançament de les organizacones sindicals, la patronal i els partits polítics, per a analitzar les fórmules que se segueixen i com es pot millorar: "Claredat, llum i taquígrafs".

PSPV: "És pretendre rebentar el sistema"

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha assenyalat sobre este tema que "els únics que estan investigats pel seu finançament" són els 'populars', que "es finançaven d'una manera raríssima" i ha recordat que "els excessos del PP van portar quasi a la fallida i al col·lapse a les principals organitzacions d'empresaris i treballadors".

"Açò pareix una broma", ha afirmat, perquè més enllà que la llei és "millorable o canviable" hi ha un concepte jurídic, el de sindicats més representatius, arreplegat en la llei orgànica de llibertat sindical "des del principi de la democràcia".

Compromís: "Ganes que la patronal siga obedient"

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la seua sorpresa pel canvi d'opinió del PP sobre la seua pròpia llei, davant la qual la coalició es va abstindre, i s'ha preguntat "per què ara". "És per la manifestació del finançament? Diu que no, però a mi em dóna que pensar", ha indicat.

Per a Ferri, Bonig té "certes ganes que la patronal siga obedient i hi haja clientelisme" com abans, recordant que durant el govern del PP "rebien el triple" del que reben ara.

Podem creu que és "una rebequeria"

Sobre la línia nominativa per a la CEV i els sindicats CCOO i UGT que arrepleguen els comptes de 2018 per a complir amb esta llei i, respecte a l'esmena del PP que demana suprimir-la i destinar eixos diners a altres qüestions, el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha indicat que està revisant totes les esmenes però no van a col·laborar en "una certa lògica venjativa o de rebequeries si és l'objectiu" que persegueix.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha eludit pronunciar-se fins a conéixer amb exactitud l'esmena, mentre que des dels ex d'esta formació, autodenominats 'agermanats', Alexis Marí s'ha preguntat si "no serà un càstig" per la participació el 18N.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento