Comunitat Valenciana

El PPCV presenta 1.250 esmenes als pressupostos de 2018 perquè "les persones siguen l'eix"

  • El partit assegura que tenen per finalitat construir una regió "amb molt més futur i lluny del model en blanc i negre que ens presenta Oltra i Puig".
  • En educació proposa la creació d'un grup específic d'inspectors per a impedir que es produïsca adoctrinament en les aules.
  • Proposa retirar les subvencions nominals directes a la CEV per valor de 600.000 euros i als sindicats CCOO i UGT per altres 1,2 milions d'euros.
Un moment del ple de les Corts
Un moment del ple de les Corts
CORTS VALENCIANES
Un moment del ple de les Corts

El grup popular en les Corts Valencianes ha presentat un total de 1.250 esmenes als Pressupostos de la Generalitat de 2018, per a "defendre un model diferent de gestió on les persones siguen l'eix de qualsevol acció política" i construir una regió "amb molt més futur i lluny del model en blanc i negre que ens presenta Oltra i Puig".

El portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez, ha denunciat que els comptes presentats pel Consell "deixen en precari la situació de la Comunitat Valenciana des de tots els punts de vista, en matèria de sanitat, educació, política social i infraestructures".

Entre les esmenes més significatives del PPCV figuren algunes relacionades amb la millora dels centres de menors de la Comunitat Valenciana, així com sobre residències de la tercera edat i prevenció i protecció de la infància.

En educació proposa la creació d'un grup específic d'inspectors per a impedir que es produïsca adoctrinament en les aules i per a supervisar tots els materials didàctics perquè s'ajusten a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia. A més, es demana que es promoguen projectes experimentals per a potenciar l'aprenentatge de l'anglés en el qual el 80% del currículum s'impartisca en anglés i que es garantisca la permanència de les unitats d'educació concertada sempre que quede acreditada la demanda per part de les famílies.

En l'àrea d'Hisenda presenta una esmena de modificació perquè els diners consignats al conveni d'Air Nostrum, per 1,1 milions d'euros, es destinen a Cáritas, Creu Roja, Banc d'Aliments o FASP i altres 1,9 milions del mateix conveni a diferents empreses.

En l'àrea de Presidència, es demana incloure un nou objectiu relacionat amb l'Agència Valenciana de Turisme: l'eliminació o reducció al màxim dels possibles efectes de les pràctiques intrusistes que provoca la competència deslleial en el marc del negoci dels apartaments turístics.

Sindicats i patronal

En el capítol de Despeses Diverses destaca una esmena de modificació sobre la CVMC, en la qual se sol·licita incloure com a objectiu bàsic que el 10% del pressupost d'Àpunt es destine a la subscripció de convenis amb les ràdios i televisions de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de continguts audiovisuals. En Infraestructures s'inclouen actuacions en la T2 de Metrovalencia, així com obres en el Tunel de Serra Grossa.

Així mateix, proposa a través d'altres quatre esmenes parcials retirar les subvencions nominals directes a la CEV per valor de 600.000 euros i als sindicats CCOO i UGT per altres 1,2 milions d'euros. Eixa quantitat global d'1,8 milions d'euros es destinaria a prevenció de riscos laborals i a millorar la condicions de treball i administració de les relacions laborals en concurrència oberta i competitiva per a totes aquelles entitats sindicals i empresarials de la Comunitat que vulguen presentar-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento