Comunitat Valenciana

Un testimoni diu que Blasco no donava directament contractes a Tauroni per a evitar que els relacionaren

  • Un extreballador de l'empresari Augusto César Tauroni ha afirmat davant la jutgessa del conegut cas Cooperació que l'exconseller Rafael Blasco no donava directament contractes al seu cap per a evitar que els relacionaren. Així, els contractes s'adjudicaven a altres empreses que després subcontractaven amb mercantils de l'empresari, ha dit.
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni, durant el juí a València

Este exempleat estava citat este divendres en el Jutjat d'Instrucció número 21 de València per a declarar, en qualitat de testimoni, en la peça del cas Cooperació que investiga presumptes irregularitats en la contractació per part de l'extinta Conselleria d'Immigració -posteriorment Conselleria de Solidaritat- de servicis informàtics en els quals va intervenir Tauroni per valor de més d'un milió d'euros. També ha declarat un altre treballador.

Durant l'interrogatori, el testimoni ha manifestat que des de Conselleria s'adjudicaven contractes a empreses com Fujitsu i altres entitats i després se subcontractaven els treballs a mercantils de Tauroni. Açò es feia així perquè no apareguera l'empresa de l'empresari per la seua relació amb Blasco, ha indicat el testimoni.

Així mateix, este testimoni ha asseverat que Tauroni, a la presó al costat de Blasco per la primera peça del cas Cooperació, ostentava en l'empresa de la seua relació amb l'exconseller, segons ha pogut saber Europa Press.

En total, el cas Cooperació es va dividir en cinc peces. La primera i principal, relativa a irregularitats en subvencions al Tercer Món, ja jutjada i amb condemnes als responsables; la segona i tercera, en instrucció, per ajudes a diferents ONG i la projecció d'un hospital a Haití; la quarta, arxivada, en la qual es va investigar si Tauroni va fer un ús irregular d'un ordinador a la presó; i la cinquena, esta, la dels contractes informàtics.

Els contractes informàtics investigats ja es trobaven en el procediment des del seu origen, però a la fi del passat any la instructora els va remetre al Deganat perquè es repartiren a un altre jutjat en entendre que eren aliens a les peces de Cooperació. No obstant açò, finalment serà esta magistrada, qui en eixe moment va veure indicis de prevaricació i malversació de cabals públics, la que està indagant sobre estes contractacions.

La investigació se centra en els anys 2008, 2009, 2010 i 2011 i consisteix en la presumpta manya de contractes informàtics, adjudicats des de l'Administració valenciana a Fujitsu i a altres dos empreses, que van acabar sent subcontractes a les societats de Tauroni.

En concret, almenys set contractes per un import total de més d'un milió d'euros haurien sigut manipulats vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública. Estos contractes van ser adjudicats a tres empreses -Fujitsu España Service, Comteldat i Ibermática- que feien les vegades d'intermediàries i que després subcontractaven amb les empreses Dinamiz-i i S&C Vision i Anàlisi, al capdavant de les quals estava Tauroni o algun dels seus considerats testaferros.

Les primeres mercantils contractaven amb les segones abans que s'haguera iniciat la tramitació de l'expedient administratiu que havia de resoldre a qui se li adjudicava el servei o que es publicitara el plec de condicions. En altres ocasions, l'objecte del contracte no es corresponia amb el servei prestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento