Comunitat Valenciana

AVA-Asaja rebutja la pretensió de Catalunya d'"impedir" noves plantacions de cava a Requena

  • L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha expressat la seua oposició "frontal" a la petició formulada pel Consell Regulador del Cava al Ministeri d'Agricultura perquè "limite" en el conjunt d'Espanya l'increment de la superfície de vinyer dedicada a l'elaboració de cava a 0,1 hectàrees durant els pròxims tres anys, la qual cosa suposaria, en el cas que prosperara la proposta, la prohibició de facto de plantar nous ceps destinats a l'obtenció de l'esmentat vi espumós.
Imatge de recurs de cava
Imatge de recurs de cava
Europa Press
Imatge de recurs de cava

L'entitat agrària adverteix que el terme municipal de Requena -que és l'únic de tota la Comunitat Valenciana legalment autoritzat per a elaborar cava- "es troba per tant en l'ull de l'huracà d'un conflicte que també afecta la localitat d'Almendralejo (Extremadura), així com a certes zones de La Rioja i la Ribera del Duero, que compten igualment amb eixe reconeixement legal, en el marc d'un mercat del cava on Catalunya ocupa una posició de clara preponderància hegemònica".

Tant és així, assenyala AVA a través d'un comunicat, que de les poc més de 36.000 hectàrees reconegudes pel Consell Regulador unes 29.000 es troben a Catalunya. Mentrestant, Requena, disposa d'unes 4.000 hectàrees autoritzades per a la producció del referit vi espumós i s'ha convertit, si bé encara a gran distància del Principat, en la segona zona espanyola on més cava s'elabora, seguida d'Almendralejo la superfície destinada del qual a este tipus de vins se situa en unes 1.400 hectàrees.

Durant els últims anys, prossegueixen, el cava valencià ha guanyat una presència cada vegada més destacada en els mercats. El seu coneixement per part dels consumidors i el seu prestigi va en augment i tot açò s'està traduint en un notable increment de la demanda que ara mateix es troba lluny d'haver tocat sostre.

Per tant, AVA-Asaja considera "totalment injustificades les pretensions del Consell Regulador del Cava, dominat, lògicament i en funció de la seua rellevància econòmica i representativa, pels cellers catalans".

"TENSIONS SECESSIONISTES"

El president de l'organització, Cristóbal Aguado, ha manifestat: "Molt ens temem que l'explicació més lògica de l'actitud del Consell Regulador, i més concretament dels cellers catalans, guarda relació directa amb el conflicte suscitat entorn de les tensions secessionistes a Catalunya i a este efecte negatiu que poden tindre sobre les vendes de cava català en la resta d'Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento