Cuba reté per fer-les fora del país 10 catalanes per participar en una marxa

Els van requisar el passaport, el visat i els billets d’avió. «Estem vigilades», assegurava ahir una regidora de Barcelona confinada.
Les dones van exhibir pancartes davant l’església de Santa Rita(JNC).
Les dones van exhibir pancartes davant l’església de Santa Rita(JNC).
Les dones van exhibir pancartes davant l’església de Santa Rita(JNC).
La regidora de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, i nou dones més pertanyents a les Joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (JNC) es trobaven ahir retingudes a diferents hotels de Cuba a l’espera de ser expulsades, ahir a la nit, per les autoritats del país.Les dones van participar diumenge en una marxa considerada «il·legal» pel règim de Fidel Castro, en defensa dels drets humans. El seu objectiu era donar «un ressò internacional» a la protesta.

La marxa estava convocada per les Damas de Blanco, que agrupa mares, germanes i filles de 75 presos polítics cubans i en ella també van participar dones arribades de Suècia, Bòsnia i Perú.

Quan el grup de catalanes, que van viatjar  «a títol individual», van arribar als seus hotels, agents d’immigració els van requisar el passaport, el visat i els bitllets d’avió i se’ls va prohibir sortir a l’espera de rebre l’ordre d’expulsió.

Anaven com a turistes

«Estem vigilades tota l’estona», va explicar Vila, confinada a l’hotel. El grup de catalanes, que van exhibir diferents pancartes a favor de la democràcia, va arribar a Cuba dijous amb un visat de turista. Segons la regidora barcelonina, un altre grup de noies estava en la mateixa situació. El president de CiU, Artur Mas, va afirmar que «l’únic que han fet és criticar un règim i aquest règim s’empipa».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento