Comunitat Valenciana

Sanitat va denunciar les factures del Provincial de Castelló per "obligació" de portar al jutge situacions "irregulars"

  • La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat este dijous que el seu departament va denunciar la facturació presumptament irregular de l'Hospital Provincial de Castelló entre 2003-2015 per "la seua obligació" de posar en coneixement de la Justícia "situacions irregulars".
Hospital Provincial de Castelló
Hospital Provincial de Castelló
EUROPA PRESS
Hospital Provincial de Castelló

Així ho ha indicat Montó als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts en relació a la decisió de la Fiscalia les diligències d'investigació penal que es van incoar per la denúncia interposada pel gerent del consorci hospitalari sobre presumptes irregularitats en relació amb expedients de contractació i factures que s'havien emès sense suport o cobertura contractual en el període 2003-2015.

Montón ha avançat que no cap recurs contra la decisió de Fiscalia, però ha assenyalat que prendran "decisions, però sense pressa" per a "descartar que es passa per alt qualsevol corrupció o corruptela". "Són 33 milions d'una facturació que no s'ha fet concorde a la llei de contractació i potser té algun altre tipus de repercussió", ha apuntat.

La consellera ha explicat que quan va prendre possessió del seu càrrec va trobar en el centre sanitari "unes irregularitats de més de 33 milions d'euros en factures" que els tècnics de l'administració els van dir que "trasgredien la llei de contractes i que, per tant, eren irregularitats administratives de l'etapa en la qual estava de president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

"Amb eixa situació de 33 milions de facturació irregular i tenint en compte que les empreses a les quals se'ls havia donat diners estaven dins de la trama Gürtel, la nostra obligació era posar-ho en coneixement de la justícia i això és el que vam fer i farem en totes les situacions en les quals trobem situacions irregulars i més si estan dins d'alguna trama investigada per la justícia", ha defès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento