Comunitat Valenciana

El preu de la vivenda lliure cau un 1,4% a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre, la segona major caiguda

  • El preu mitjà de la vivenda lliure a Espanya es va situar en 1.540 euros per metre quadrat en el tercer trimestre d'enguany, la qual cosa suposa un increment del 2,7% respecte al mateix període d'un any abans i un alça del 0,7% si es compara amb el trimestre anterior, segons dades del Ministeri de Foment publicats este dimarts. En el cas de la Comunitat Valenciana, amb un descens de el 1,4% és la segona autonomia amb major caiguda en el preu després de Múrcia (-1,7%).

Després de 26 trimestres de caigudes interanuals en el preu de la vivenda a Espanya, que es van iniciar a la fi de 2008, la pujada interanual suposa el desé trimestre consecutiu de pujada nominal dels preus. En termes reals, descomptant la inflació, el preu de la vivenda lliure va experimentar un increment de l'1%.

Per comunitats autònomes, Foment ha constatat que dotze d'elles van presentar creixements interanuals, destacant Madrid (+6,5%), Catalunya (+6,2%), Canàries (+5,5%), Balears (+5,4%), les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla (+3,8%) i Cantàbria (+1,2%).

Per contra, huit comunitats autònomes van mostrar caigudes interanuals, sent les més destacables Múrcia (-1,7%), Comunitat Valenciana (-1,4%), Navarra (-1,3%) i Aragó (-0,6%).

Segons la sèrie històrica d'esta estadística, el valor mitjà per metre quadrat en el tercer trimestre d'enguany és un 26,7% inferior al nivell màxim aconseguit en el primer trimestre de 2008.

Des del valor mínim, registrat en el tercer trimestre de 2014, el preu s'ha recuperat un 5,8%. En termes reals (tenint en compte la variació de l'IPC) el preu actual reflecteix una caiguda des de màxims del 35,3%.

El valor mitjà del metre quadrat de la vivenda lliure de fins a cinc anys d'antiguitat es va situar en 1.799,9 euros en el tercer trimestre d'enguany, la qual cosa suposa un creixement interanual del 3,2%.

Pel que fa a la vivenda lliure de més de cinc anys d'antiguitat, el preu va aconseguir els 1.531,5 euros per metre quadrat, amb una pujada del 2,6% en taxa interanual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento