Fiscalia arxiva el cas de les presumptes factures irregulars en l'Hospital Provincial de Castelló
Fiscalia arxiva el cas de les presumptes factures irregulars en l'Hospital Provincial de Castelló EUROPA PRESS

La Fiscalia ha arxivat les diligències d’investigació penal que es van incoar per la denúncia interposada pel gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló sobre presumptes irregularitats en relació amb expedients de contractació i factures que s'havien emés sense suport o cobertura contractual en el període 2003-2015. 

Així consta en el decret signat pel fiscal cap de Castelló, José Luis Cuesta, emés després que la fiscal que va portar la invesigació proposara l'arxiu de les diligències al no veure delicte de prevaricació ni de malversació. No obstant açò, sí considera que els fets denunciats pogueren constituir irregularitats administratives incomptables.

El gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Ximo Sanchís, ha assegurat aquest dimecres que van denunciar la facturació presumptament irregular del centre entre 2003-2015 per la seua obligació de controlar els diners públics.

Així, ha recordat en un comunicat que el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló va detectar irregularitats relacionades amb la facturació emesa per part de, entre unes altres, les empreses PIAF i TELECSO durant els anys 2003 i 2015, per import de 33 milions d'euros.

Obligació de control dels diners públics

Davant aquests fets, que considera que suposen una "transgressió del procediment de contractació pública i de la llei d'Hisenda Pública i que podrien ser constitutius de delicte", el Consorci, "com és la seua obligació davant la sospita del mal ús de diners públics", va remetre aquesta informació a la Fiscalia Anticorrupció de València que, al seu torn, la va derivar a la Fiscalia de Castelló.

A açò se suma, segons ha afegit, que PIAF està implicada en el cas Gürtel de finançament irregular del PP. "De fet, el que fora el seu conseller ha admés finançar irregularment al partit a canvi de la concessió d'obres", ha assenyalat.

Per tot açò, des del Consorci s'insisteix en l'obligació de control dels diners públics i en la gestió, i ha destacat el seu compromís de traslladar a les entitats competents les irregularitats que es detecten per a garantir el "bon ús" dels diners públics, "tal com s'ha procedit en aquest cas".

Consulta aquí más noticias de Castelló.