Teatre Escalante acosta la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de 'L'home invisible'
Teatre Escalante acosta la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de 'L'home invisible' DIPUTACIÓN DE VALENCIA

El Teatre Escalante acosta la ciència ficció als més menuts amb una versió musical de 'L'home invisible', que es representarà en el Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts de l'1 al 21 de desembre. La ciència ficció no és una matèria primera habitual en els escenaris i per a remeiar-ho l'Escalante va decidir fa tres anys produir una adaptació a càrrec de la Pavana Companyia Teatral del clàssic d'H. G. Wells 'L'home invisible'.

Esta temporada, el centre d'arts escèniques reposa el muntatge de l'1 al 21 de desembre en el Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts. La proposta, de tall humorístic, compta amb cançons i música en directe, efectes especials, il·lusions i enginys.

"És un espectacle de ciència ficció treballada amb humor negre i intriga. L'objectiu ha sigut despertar la imaginació amb una xicoteta dosi de morbositat", explica, en un comunicat, el director de 'L'home invisible', Rafa Calatayud.

"És un espectacle de ciència ficció treballada amb humor negre i intriga"

Per a traslladar a l'escenari la peculiar lògica del món de la ciència ficció, l'espectacle recorre a sorprenents efectes visuals per als quals s'ha comptat amb l'assessorament del mag i actor Nacho Diago. Un altre dels elements clau del muntatge és la seua música original, una partitura creada pel compositor valencià i Premi Nacional de Música, Joan Cerveró, que aconsegueix crear el clima de misteri necessari per a este tipus d'històries.

Completa l'elenc una selecció d'intèrprets que reuneix diverses generacions de les arts escèniques valencianes: Enric Juezas, Anna Casas, Carlos Amador, Juli Cantó, Miguel Arnau Jr., Pepa Sarrió, Xavo Giménez i Xoxe Giménez.

Julio verne i Conan Doyle també estan convidats

La trama arranca amb el conflicte entre ètica i ciència que assalta el doctor Griffin després de descobrir la fórmula de la invisibilitat i les seues terribles conseqüències ètiques. El dilema porta l'investigador a fugir, i és en esta escapada quan l'obra realitza un divertit tribut, plagat de referències cinematogràfiques, a la literatura fantàstica.

Com a resultat, sobre l'escenari es reuneixen grans personatges del gènere, com Sherlock Holmes i el Doctor Watson, el professor Moriarty, el Doctor Moreau i fins i tot Norman Bates i la seua mare, protagonistes de l'obra mestra del cinema de terror 'Psicosi' (Aldred Hitchcock, 1960).

Els diàlegs han sigut escrits per Rodolf Sirera, que realitza un homenatge a les grans obres d'autors com Julio Verne o Arthur Conan Doyle. Per açò, des de la companyia recorden que esta peça trepidant, plena d'humor, aventures i intriga, pot servir com a introducció als més joves en el gènere fantàstic, que en poques ocasions puja a les taules del teatre.

L'obra està indicada per a espectadors a partir de vuit anys d'edat i les funcions per al públic general s'han programat els dies 6, 8, 10 i 17 de desembre a les 18.00 hores. El preu de les entrades és de cinc euros.

Consulta aquí más noticias de València.