Comunitat Valenciana

Compromís negociarà la taxa turística i PSPV ho veu "tècnicament impossible"

  • Ferri assenyala que negociarà amb els partits que conformen l'Acord del Botànic per a intentar que s'incloga en els pressupostos d'enguany.
  • El portaveu del grup socialista, Manolo Mata, ha considerat que a dia de hui és "tècnicament impossible" que s'incloga en els comptes.
  • "El desitjable seria que les forces polítiques que volgueren reeditar un acord de govern plantejaren esta qüestió en termes electorals", diu Mata.
Imatge d'un creuer en el Port de València
Imatge d'un creuer en el Port de València
TURISMO VALENCIA
Imatge d'un creuer en el Port de València

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha avançat este dimarts que la seua formació es reunirà esta setmana per a fixar la seua postura i model de taxa turística amb l'objectiu de dur a terme una negociació amb PSPV i Podem per a intentar implementar-la en el pressupost de la Generalitat per al pròxim exercici de 2018. No obstant açò, el portaveu del grup socialista, Manolo Mata, ha considerat que a dia de hui és "tècnicament impossible" que s'incloga en els comptes.

Així ho han indicat Mata i Ferri en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual el portaveu de Compromís ha defés la implementació d'este gravamen per a no haver d'utilitzar recursos dels valencians en les despeses que generen els turistes. Per açò, ha indicat que la seua formació es reunirà al llarg d'esta setmana per a fixar una postura i debatre el seu model de taxa per a començar una negociació amb PSPV i Podem sobre la base de l'esmena que ha presentat la formació morada sobre la possibilitat d'implementar esta taxa a la Comunitat Valenciana.

Al seu juí, seria "bo" que s'implementara en els comptes de la Generalitat per al pròxim exercici, per la qual cosa ha assenyalat que negociarà amb els partits que conformen l'Acord del Botànic per a intentar que s'incloga en els pressupostos d'enguany.

El PSPV no veu la "urgència"

No obstant, Manolo Mata ha considerat que este tema és "interessant" i la taxa està assentada en quasi tota Europa, però ha assenyalat que és una qüestió que "tècnicament és molt difícil d'executar" perquè fa falta canviar "moltes lleis" i "la complicitat amb el sector". Per açò, ha remarcat que a dia de hui és "tècnicament impossible que estiga en el pressupost 2018" i ha admés que en termes polítics "no és desitjable que estiga en el 2019", encara que ha manifestat que es reunirà amb les formacions polítiques que ho sol·liciten per a abordar esta qüestió.

"És una cosa de tant calat que el desitjable seria que les forces polítiques que volgueren reeditar un acord de govern plantejaren esta qüestió en termes electorals", ha subratllat Mata, per a emfatitzar que "tot el que es fa sense el suport del sector acaba tenint complicacions".

En este punt, ha indicat que quan es va proposar la taxa a Balears "va haver-hi una ofensiva política, mediàtica i dels poders econòmics que van derrocar a un govern que ho estava fent molt bé pel tema de la taxa". Així, ha advertit que a la Comunitat "segueixen sent potents els que volen oposar-se a este govern" que "abanderarien una lluita que no és estrictament necessària".

A més, ha puntualitzat que este impost "no genera igualtat, ni elimina la pobresa ni resol els desequilibris estructurals d'una societat", per la qual cosa no veu la seua "urgència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento