Comunitat Valenciana

Ix de la presó amb el tercer grau la dona de Benéjuzar (Alacant) que va cremar al violador de la seua filla

  • María del Carmen García, la dona que va cremar viu al violador de la seua filla en 2005 a Benejúzar (Alacant), ha eixit este dilluns de la presó de Villena on va ingressar el 8 de maig de 2014 per a complir una condemna de cinc anys. Ha rebut el tercer grau a 9 mesos de complir la pena, l'agost vinent. No obstant açò, el seu advocat, Joaquín Galant, confia que la resolució favorable de l'indult arribe abans.
María del Carmen i la seua filla, Verónica
María del Carmen i la seua filla, Verónica
EUROPA PRESS
María del Carmen i la seua filla, Verónica

Segons ha precisat en declaracions a Europa Press, la dona ha abandonat sobre les 11.30 hores el penal de Villena i tornarà a dormir a la presó de Fontcalent (Alacant) a les 19.00 hores, on complirà amb el règim de tercer grau.

Sobre este tema, Galant ha incidit que l'expedient 13/14 de l'indult que van sol·licitar està pendent de resolució en el Ministeri de Justícia, atés que no es va denegar. Per açò, entén que ara que s'ha concedit el tercer grau "podria haver-hi un moviment a favor, fins i tot en el ministeri".

"Esperem que puguem veure la resolució en uns mesos", ha dit Galant, que creu que pot dictar-se l'indult abans d'acabar de complir la condemna de l'agost vinent. "El clam ha sigut total, i la sensibilitat del Consell de Ministres ha d'estar predisposada a favor d'agilitzar la resolució", ha continuat.

Galant ha recordat que la família va iniciar el procés de l'indult, i es van sumar sindicats, entitats feministes, la Diputació d'Alacant i la pròpia Secció Setena de l'Audiència d'Alacant, que en la sentència proposava un indult per a la mitat de la pena. "Però com guanyem en part el recurs de cassació (davant el Tribunal Suprem), l'Audiència ja no va recolzar tant", ha seguit.

María del Carmen García va ser condemnada a 9 anys i mig de presó, però el Tribunal Suprem va deixar la pena en un poc més de cinc anys, que està complint en dos etapes, una primera de quasi dos anys i l'actual.

Joaquín Galant ha explicat, sobre el cas, que la dona va patir "una explosió en la ment" que va provocar que reaccionara comprant un litre de gasolina, amb el qual va arruixar a l'home i li va calar foc en un bar. Ho va fer després de veure-ho en el carrer quan pensava que vaig seguia a la presó, i davant la por al fet que fóra a matar la seua filla per denunciar-li.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento