Comunitat Valenciana

FGV contractarà temporalment 25 maquinistes i 7 operaris per a mantindre el servei

  • La mesura suposarà una "bomba d'oxigen" per al servei, que en estos moments es troba en una situació "crítica" i fins i tot "dramàtica" per la falta de personal.
  • Segons la consellera, és conseqüència de l'ERO de l'anterior govern i de "l'ofegament" que suposa la taxa de reposició establida pel Govern central.
  • Salvador assegura que quan el Ministeri d'Hisenda que dirigeix Cristóbal Montoro alce la taxa de reposició "es compensaran" estes 25 contractacions.
Metrovalencia
Metrovalencia
J.L.PERALES/GVA
Metrovalencia

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha anunciat este dilluns la contractació temporal de 25 maquinistes i 7 oficials de taller per a poder mantindre el servei que, segons ha alertat, "perillava" este mes com a conseqüència de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de l'anterior govern -pel qual es va despedir 300 treballadors- i per l'"ofegament" que suposa la taxa de reposició establida pel Ministeri d'Hisenda, que limita la contractació d'empleats públics.

Salvador ha realitzat estes declaracions després de reunir-se amb el gerent de FGV i amb representants del Comité d'empresa, en una roda de premsa en la qual ha subratllat que esta contractació -autoritzada per la Conselleria d'Hisenda amb el vistiplau del Ministeri- suposarà una "bomba d'oxigen" per al servei, que en estos moments es troba en una situació "crítica" i fins i tot "dramàtica" per la falta de personal.

Els nous treballadors començaran el període de formació especialitzada teòrica i pràctica el 24 de novembre i està previst que la seua contractació efectiva es realitze entre gener i febrer de 2018, amb un cost d'1,4 milions d'euros. Segons ha explicat la consellera, quan el Ministeri d'Hisenda que dirigeix Cristóbal Montoro alce la taxa de reposició "es compensaran" estes 25 contractacions, encara que per a ocupar-les de manera definitiva es convocarà un concurs públic.

La titular d'Obres Públiques ha insistit en la necessitat que Montoro "flexibilitze" la taxa de reposició, però davant una mesura que "no arriba" s'ha optat per esta contractació temporal, autoritzada per la Conselleria d'Hisenda, amb el permís del Ministeri.

Per a Salvador, la taxa de reposició és una "espasa de Dàmocles" al fet que impedeix incorporar nous empleats públics al servici, quan a més "tenim recursos per a més contractar", ha assegurat. Ara, amb esta nova contractació temporal, que calcula que podria durar uns tres anys, confia a "estabilitzar" el servei. En qualsevol cas, "som ambiciosos", ha avisat, i la seua intenció és "millorar".

"Ajuden" però no són la "solució"

La decisió ha sigut rebuda "positivament" per part dels sindicats del Comité d'empresa, ha assegurat Salvador, atés que la necessitat de personal és una de les reivindicacions que motiven la vaga convocada pels sindicats, amb aturades programades fins a Nadal. No obstant açò, ha assenyalat que la vaga vé motivada per "diferents casuístiques" i no sap si es desconvocaran les parades arran d'estes contractacions.

Per la seua banda des del Comité d'empresa de FGV han valorat la "bona notícia" davant la "terrible" falta de personal que pateix el servei, han apuntat en declaracions a Europa Press. No obstant açò, han explicat que estes contractacions "no tenen res a veure amb les parades" convocades en la xarxa de metro i tramvia i encara que "ajuden", "no són la solució".

Així, han assenyalat, segueix estant ací el conflicte amb la Llei de Seguretat Ferroviària i sobre les condicions laborals, relatives al règim sancionador, la jornada de treball o els descansos, entre altres qüestions, sobre les quals seguiran negociant amb l'empresa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento