Comunitat Valenciana

Catalá anuncia que s'investigaran missatges en xarxes socials sobre la mort de Maza per si són delicte

  • El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que les Forces de Seguretat de l'Estat i Fiscalia van a investigar delictes d'infàmia, d'injúries i calúmnies en xarxes socials arran de la defunció este dissabte a Buenos Aires (l'Argentina) del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, i ha advertit que si els missatges es consideren "constitutius de delicte, per descomptat es presentarà una querella a este efecte".
Rafael Catalá en imatge d'arxiu
Rafael Catalá en imatge d'arxiu
Europa Press
Rafael Catalá en imatge d'arxiu

Catalá s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans a Alacant després de presentar l'estudi 'Atles Concursal: radiografia de la insolvència a Espanya', del Consell General d'Economistes.

Catalá ha indicat als mitjans que en l'última reforma del Codi Penal es va introduir "una millora del tipus dels delictes d'odi i de l'ús de xarxes socials o dels sistemes telemàtics per a la comissió de delictes d'infàmia, calúmnia i injúries".

Així mateix, preguntat sobre el nomenament d'un nou fiscal general, el ministre ha explicat que el procediment "segons estableix la normativa" requereix d'una proposta del Consell de Ministres, una informe del Consell General del Poder Judicial i un informe de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats.

De manera que, segons ha avançat, la tramitació té "uns temps" i el que estan fent estos dies és posar "en marxa el procediment" però sense un "calendari exacte", ha matisat.

Qüestionat per la urgència de nomenar un nou fiscal general a causa de la situació de Catalunya, el ministre ha destacat que la Fiscalia "és una institució composta per 2.400 fiscals que actuen cada dia amb absoluta qualificació i professionalitat" però que la vacant de fiscal general "no és desitjable".

No obstant açò, Catalá s'ha mostrat "segur" que la Fiscalia "com a institució amb tots els professionals al seu servici i les seues regles de funcionament atendrà totes les actuacions que hagen de dur-se a terme durant els pròxims dies, des del més quotidià en tots els partits judicials i en tots els jutjats d'Espanya fins al més estratègic, el més important d'este tipus de procediments davant l'Audiència Nacional i davant el Tribunal Suprem".

En eixe sentit, ha conclòs que mentre duren els tràmits del nou nomenament, la Fiscalia "com sempre va a complir la seua missió constitucional i va a atendre totes les qüestions que tinga pendents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento