Comunitat Valenciana

La marxa pel finançament del 18N tindrà dos grans pancartes de capçalera sense sigles i estarà oberta a símbols

  • La manifestació unitària pel finançament autonòmic d'este dissabte, 18 de novembre, partirà amb dos grans pancartes de capçalera sense sigles de sindicats i partits i amb el lema 'El poble valencià exigeix finançament just', que portaran els principals representants dels organitzadors (els sindicats CCOO PV, UGT-PV i la patronal autonòmica CEV). Estarà oberta a la "diversitat" de banderes i a la llibertat de símbols, sempre que siguen constitucionals, segons fonts de l'organització.
Cartell de la convocatòria
Cartell de la convocatòria
FINANÇAMENT JUST
Cartell de la convocatòria

La marxa partirà a les 18 hores en el carrer Guillem de Castro de València i continuarà el seu recorregut pel Passeig de la Petxina i el carrer Blanqueries fins a arribar a les Torres del Serrans, on està prevista la lectura del manifest conjunt.

Abans de l'inici, a les 17.45 hores, representants de les organitzacions convocants atendran als mitjans de comunicació entre Guillem de Castro i el carrer Ángel Guimerà, davant la pancarta de capçalera.

Els portaveus són els secretaris generals de CCOO PV i UGT-PV, Arturo León i Ismael Sáez, respectivament; el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, i, per part dels partits, Jorge Rodríguez (PSPV-PSOE), Águeda Micó (Compromís) i Antonio Estañ (Podem).

La manifestació anirà encapçalada amb dos pancartes de capçalera sense sigles i les dos amb el mateix lema -'El poble valencià exigeix finançament just'-, seguides de cinc plataformes de dependència, ensenyament públic, diverses ONG, joventut i sanitat pública.

En concret, portaran la primera pancarta unitària els organitzadors (CCOO PV, UGT-PV i CEV), la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F), plataformes de dependència, sanitat i ensenyament públic, el Consell de la Joventut, universitats, Cambra de comerç o l'Associació d'Empresàries i Professionals de València (EVAP), entre altres.

La segona la portaran representants del Consell, Corts Valencianes i els partits polítics PSPV, Compromís, Podem i Esquerra Unida, al costat d'Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

LECTURA DEL DISCURS

A la seua arribada a les Torres dels Serrans, llegiran el manifest la periodista Lidia Sanchis, Eva Blasco d'EVAP, Marius Fullana de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament, Elena Navarro del Consell de la Joventut, Mª Carmen Prat de la Plataforma per la Dependència, Mónica Martí Sempere de la Universitat d'Alacant, Carles Xavier de la Coordinadora Valenciana d'ONGDs i la promotora audiovisual Giovanna Ribes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento