Intervenen galls i gossos amuntegats i en un estat "lamentable" en un corral del Cabanyal de València

  • La Policia Local de València ha decomissat quatre galls, una gallina i tres gossos de raça perillosa que estaven amuntegats i en una situació "lamentable" de salut en el que pareixia un corral d'una vivenda del barri del Cabanyal, segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat.
Corral en un baix del Cabanyal
Corral en un baix del Cabanyal
POLICÍA LOCAL

Els animals van ser localitzats este passat dijous a les 14.50 hores en un baix del carrer Progrés, després que la Policia rebera un avís de la situació pel telèfon 092. La telefonada la va realitzar un veí que sentia sorolls i gemecs d'animals amb freqüència i havia notat la presència de galls i gallines.

Els agents van accedir al baix i van trobar el que pareixia un corral, presumptament condicionat per a la cria i tinença d'animals, amb quatre galls i una gallina, a més de tres gossos d'aparença de raça perillosa.

Els animals presenten diverses ferides i estan lligats sense mobilitat. A més, el baix es troba amb molta brutícia, excrements, i falta de ventilació.

Davant esta situació, els efectius van sol·licitar la presència d'un indicatiu de la Unitat de Medi ambient de la Policia Local, que va decomissar els animals per a traslladar-los al Centre Municipal d'Acolliment d'Avifauna Urbana i Animals Exòtics.

Paral·lelament, la Policia va alçar diverses denúncies als responsables del baix per presumptament infringir l'ordenança municipal de tinença d'animals i la llei autonòmica sobre la protecció d'animals de companyia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento