Comunitat Valenciana

El Botànic no firma una declaració del PP sobre finançament per ser "improcedent" i un "xec en blanc a Rajoy"

  • Els partits firmants de l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem-, han rebutjat este divendres subscriure una declaració institucional proposta pel PP per a reivindicar una millora del model de finançament efectiu en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 en considerar que era "inadequada" i un "xec en blanc" a Mariano Rajoy.
Un moment del ple de les Corts
Un moment del ple de les Corts
CORTS VALENCIANES
Un moment del ple de les Corts

Així ho han indicat el diputat de Podem Antonio Montiel, la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, i el síndic del PSPV, Manolo Mata, als mitjans de comunicació, després que la presidenta del PPCV i portaveu 'popular' en les Corts, Isabel Bonig, criticara la negativa d'estes formacions a firmar esta declaració institucional, la qual cosa, al seu juí, demostrava que la manifestació per un finançament d'este dissabte és "clarament política i en contra del Govern del PP i de Rajoy".

Bonig ha explicat que el text va ser remès a tots els grups, però només ha sigut firmat per Ciutadans i en ell es demanava la millora del model de finançament en el Consell de Política Fiscal i Financera i, després, amb vots en el Congrés". "Es demana també que els grups en el Congrés s'assegueren amb el govern d'Espanya a negociar i recolzar posteriorment els Pressupostos Generals de 2018 perquè esta Comunitat tinguera un nou sistema de finançament i les inversions necessàries", ha agregat.

La síndica del PP considera que la negativa a firmar este document demostra el caràcter polític de la manifestació d'este dissabte i ha recordat que, en tot cas, una vegada passe "el diumenge i el dilluns la Comunitat seguirà estant mal finançada perquè així ho va establir un govern del PSOE en 2009 amb Zapatero sense que, excepte el PP, ningú protestara".

Per açò, ha assegurat que des del PP seguiran reunint-se amb els ministres, "treballant en els despatxos en favor del millor finançament, recolzant al president Puig en la seua reivindicació, treballant els pressupostos de 2018 i sol·licitant el suport del PSOE" perquè necessitaran, almenys, els seus vots per a canviar la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA). "Una vegada més estenem la mà perquè recolzen eixos pressupostos i puguem tindre inversions", ha reiterat.

"EL PP ARRIBA TARD"

Per la seua banda, Montiel ha considerat que el PP "arriba tard" amb esta iniciativa que presenta per a "que no li la voten i poder dir que no va la manifestació d'este dissabte perquè se'ls exclou".

Ha subratllat que en la manifestació que reivindicarà un millor finançament participa la societat civil i els partits polítics, excepte esta formació i ha indicat que el text que el PP ha presentat no s'ha pogut discutir i "vincula el finançament a l'aprovació dels pressupost de Mariano Rajoy", la qual cosa, al seu juí, és "improcedent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento