Condemnen a un home a 7 anys i mig de presó per abusar sexualment de dos filles amb deficiència psíquica

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a un home a set anys i mig de presó per abusar sexualment de dos de les seues filles que pateixen retard mental sever, una d'elles menor d'edat.

La sala li condemna per dos delictes continuats d'abús sexual i li imposa la prohibició d'acostar-se a les seues filles a menys de 500 metres o comunicar-se amb elles per un període de set anys i mig respecte a una d'elles i de 10 anys en el cas de la menor. A més, haurà d'indemnitzar a cadascuna amb 6.000 euros pels danys morals i perjuís causats. El tribunal li absol d'un delicte continuat d'abús sexual que li imputava el ministeri fiscal.

La sentència, feta pública pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), considera provat que l'acusat en els mesos anteriors a maig de 2013 convivia amb la seua filla des que va aconseguir la majoria d'edat i va deixar d'acudir com a interna en un centre d'educació especial, i a este domicili acudia els caps de setmana una altra filla, menor, i que durant la setmana romania també interna en un centre.

La filla major d'edat pateix un retard maduratiu que li suposa un retard mental moderat-sever, que en el moment dels fets l'acostava una edat mental d'aproximadament sis anys, per la qual cosa va ser declarada incapaç. Així mateix, l'altra filla pateix un retard mental moderat d'etiologia no filiada, i es va formalitzar un acolliment familiar permanent de la menor amb una germana.

Així les dos víctimes estan afectades d'una deficiència psíquicasevera que els impedeix la comprensió i internalització de conceptes abstractes i presenten les dos una dificultat d'expressió verbal, formalització i execució de proposicions i noció del temps.

MALICIOSAMENT

Segons la sentència, el processament, valent-se "maliciosament" del dèficit mental de la seua filla major d'edat la va convéncer perquèhabitualment dormira amb ell i en la seua sola companyia en la mateixa habitació, on l'agredia sexualment.

D'igual forma, l'acusat, en ocasió de les visites que la seua altra filla -en eixe moment menor de 13 anys-, feia al domicili familiar els caps de setmana, en més d'una ocasió, però sense que s'haja pogut concretar el seu nombre precís, li va demanar que li acompanyaraa l'habitació on també l'agredia sexualment.

A conseqüència d'estos fets esta menor va patir un moderat cost psicològic amb retraïment, ansietat durant la nit, apatia, tristesa i interferències en el seu desenvolupament psicosocial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento