Comunitat Valenciana

Oltra afirma que el canvi de llums del despatx de Morera segueix criteris tècnics en un pla d'eficiència energètica

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat este divendres que el canvi de les llums del despatx del president dels Corts Valencianes, Enric Morera, segueix "uns criteris tècnics" dins d'un pla per a aconseguir l'acreditació d'eficiència energètica de l'edifici del parlament valencià.
Corts valencianes
Corts valencianes
EUROPA PRESS
Corts valencianes

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així preguntada pel canvi de la il·luminació en el despatx del president de les Corts, Enric Morera, amb una inversió de 4.470 euros, i si avala el criteri i el cost d'estes obres.

Sobre este tema, ha replicat que el Govern valencià "no entra ni ix a valorar" les obres que s'escometen en les Corts per "una qüestió de separació de poders i de cortesia mínima". D'igual manera, ha comentat que les Corts "no es pronuncien" sobre si el Consell millora la lluminària o les condicions de la sala en la qual es realitzen les rodes de premsa per a facilitar el treball als periodistes.

En qualsevol cas, ha assenyalat que el canvi de les llums serà "una qüestió que haurà decidit la Mesa de les Corts" dins d'un pla d'eficiència energètica del propi edifici per a aconseguir l'acreditació d'eficiència energètica que "des de 2013 està pendent" i que és "obligada per als edificis públics".

Oltra, preguntada per si aplicarà el mateix criteri del canvi de llums en els despatxos del Consell, ha explicat que els criteris d'eficiència energètica "ni els fixa el president dels Corts, ni la Generalitat, ni la vicepresidència" sinó que són "criteris tècnics que fixen les empreses que es dediquen a fer certificacions energètiques".

"Jo què sé si una bombeta és correcta o no o quanta llum gasta, això ho sabrà un tècnic, jo sé un poc de política i un poc de lleis, no de bombetes", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento