Comunitat Valenciana

Ford invertirà més de 750 milions d'euros per a la fabricació del Kuga en la seua planta d'Almussafes (València)

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Oval de Ford.
Oval de Ford.
FORD
Oval de Ford.

Ford invertirà més de 750 milions d'euros per a la fabricació de la pròxima generació del seu model Kuga en la planta que la companyia té en la localitat valenciana d'Almussafes, una decisió que ajudarà a "mantindre l'ocupació" que generen les instal·lacions a València, però no suposarà "un volum addicional" de llocs de treball.

Així ho han anunciat este dijous el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el director de fabricació de Ford Europa, Dirk Heller, acompanyats pel seu homòleg a nivell estatal, Dionisio Campos, i pel director de Relacions Institucionals de l'empresa a Espanya, Fernando Acebrón.

Heller ha assenyalat que esta inversió "reafirma el compromís" de la mercantil "amb Espanya i amb la Comunitat Valenciana", i s'ha mostrat "molt agraït pel suport del Govern d'Espanya i el govern autonòmic", amb els quals "espera continuar el diàleg" i la col·laboració del qual ha sigut "crucial" a l'hora de prendre esta decisió.

Els 750 milions d'euros que destinarà l'empresa a la fabricació del Kuga eleven fins als 3.000 milions d'euros la inversió que ha efectuat Ford en la planta d'Almussafes des de 2011.

El directiu de Ford Europa ha agraït "a tots aquells a València que han treballat per mantindre la competitivitat global" de la fàbrica, i ha advocat perquè la direcció, l'administració i els sindicats "continuen amb el diàleg constructiu per a acordar millores de productivitat addicionals" i "enfortir les opcions de la planta per a la fabricació de futurs models" d'automòbil.

Per la seua banda, Puig ha assegurat que l'anunci d'esta inversió és una "decisió extraordinàriament important" per a la Comunitat Valenciana i constitueix una "aposta decisiva en el futur de la planta", a més d'atorgar "un plus de confiança" a la regió.

ACTIVITAT DE FORD A VALÈNCIA

El Kuga constitueix el 50 per cent de la producció de vehicles de Ford a València, on la companyia empra directament a més de 8.000 persones en totes les seues operacions. La planta d'Almussafes és l'única que fabrica este model a Europa, les vendes del qual en el continent han aconseguit enguany les 126.000 unitats.

Ford ha produït més de 12 milions de vehicles en la seua planta a València, així com 16 milions de motors, des de la seua arribada a Almussafes en 1976. L'empresa està entre els majors exportadors de la indústria a Espanya.

La planta, a més del Kuga, és l'única que fabrica els models Tourneo Connect i Transit Connect i de tota la gamma dels models Ford Mondeo, S-Max i Galaxy. Així mateix, és la que manufactura més models i vehicles a Europa. Prop del 90% de la producció a València s'exporta a més de 75 països de tot el món.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento