Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València aprova el seu pressupost "més gran de la història", de 811,3 milions d'euros

  • Del total consignat per al pròxim exercici es destina a benestar social i a serveis a la ciutadania un 77 per cent, 629,5 milions d'euros.
  • El ple del consistori aprova inicialment el seu pressupost general amb els vots a favor de l'equip de govern i el rebuig dels grups de l'oposició.
  • Cs lamenta que l'executiu local "no sap quin tipus de ciutat vol" i el PP assegura que els comptes són "per a satisfer les diferents sensibilitats del tripartit".
Ple de l'Ajuntament de València
Ple de l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS
Ple de l'Ajuntament de València

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat inicialment este dijous el pressupost general del consistori per a 2018, que ascendeix a 811,3 milions d'euros, amb els vots a favor de l'equip de govern que conformen Compromís, PSPV i València en Comú i el rebuig dels dos grups de l'oposició, PP i Ciutadans (Cs).

Els comptes generals del pròxim any creixen un 3,1 per cent respecte a les de 2017, amb 24,6 milions d'euros més i són, com ha destacat l'alcalde, Joan Ribó, els "més grans de la història" del consistori. Del total consignat per al pròxim exercici es destina a benestar social i a serveis a la ciutadania un 77 per cent, 629,5 milions d'euros.

L'increment de 24,6 milions sobre 2017 es destina a benestar social, protecció ciutadana i mobilitat, cultura i esports i dinamització de l'economia social a través de l'ocupació, el comerç, el turisme i l'agricultura.

El pressupost consolidat de l'Ajuntament per al pròxim any, que ha sigut aprovat de la mateixa manera que el general en el ple i en el qual s'inclouen organismes autònoms, fundacions i empreses municipals, ascendeix en 2018 a 908,7 milions d'euros i experimenta un increment respecte a 2017 d'un 4,5 per cent.

Durant el debat pressupostari, el portaveu de Cs, Fernando Giner, ha considerat una "llàstima" que Ribó no tinga "un model de ciutat" i ha lamentat que les "improvisacions que van sorprenent cada dia", la "descoordinació" i el "desgovern" es reflectisquen "en els pressupostos". Ha dit que l'executiu local "no sap quin tipus de ciutat vol" i ha indicat que no es tracta d'un govern" sinó d'un "contracte".

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha lamentat que "el principal instrument financer de la ciutat servisca per a satisfer diferents sensibilitats del tripartit" i "no per a atendre les demandes dels valencians" i les "verdaderes necessitats" de la ciutat. "El govern local prioritza les seues negociacions internes i elabora el pressupost en funció de qui governa cada regidoria i no de les necessitats dels veïns", ha asseverat.

"No augmenta la pressió fiscal"

En resposta a l'oposició, el primer edil ha assegurat que "no augmenta la pressió fiscal" als ciutadans i que el que es pretén és que València siga "una ciutat europea" i no "el d'abans, una espècie de cosa que recordava als paradisos fiscals". "Volem que paguen tots i els que més tenen més perquè la immensa majoria es quede igual", ha declarat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento