Comunitat Valenciana

Alfonso Grau, processat per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament

  • Presumptament els canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, sistema que constituiria un blanqueig.
  • Segons l’empresa Transvía, que és la que suposadament regalava els rellotges, els contractes eren fruit dels concursos públics corresponents.
  • Una vegada dictat l’acte per part del jutjat, les acusacions i defenses han de sol·licitar l'obertura de judici o el sobreseïment de la causa.
Grau habla con abogados tras salir del juzgado
Grau habla con abogados tras salir del juzgado
EUROPA PRESS
Grau habla con abogados tras salir del juzgado

Alfonso Grau, exvicealcalde de València, ha sigut processat per un delicte de suborn i blanqueig de capitals en acceptar presumptament rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència.

Al costat de Grau, investigat en el conegut com a cas Imelsa, està així mateix processat l'empresari Urbano Catalán, responsable de Transvía. Després d'aquest acte de 'pal', dictat pel Jutjat d'Instrucció número 19 de València, les acusacions i defenses han de sol·licitar l'obertura de judici o el sobreseïment de la causa.

Segons s'ha investigat en aquest procediment, Transvía regalava suposadament a canvi de contractes rellotges d'alta gamma a l’exvicealcalde, que l’exedil del PP en el consistori presumptament canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, sistema que constituiria un blanqueig.

Els investigadors han pogut rastrejar aquesta actuació perquè en els rellotges figura el nombre de sèrie, que han pogut confrontar en l'establiment on es feien els canvis, i així comprovar el procés.

Tant Grau com Catalán es van acollir al seu dret a no declarar en la seua citació davant la jutgessa al març de 2016. Catalán és el responsable de l'empresa Transvía i Viatges Privilege, que gestionen el 'bus turístic' a València, una activitat que es fa amb autorització administrativa.

Procés obert en 2015

Les diligències es van obrir a la fi de 2015 quan el jutjat va rebre una denúncia de la Fiscalia contra tots dos investigats -terme que substitueix al d'imputat després de la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal-. L'empresari està imputat per suborn com a part activa del delicte i l’exedil com a part passiva.

Grau i l'empresari Urbano Catalán van ser detinguts el passat 22 de febrer i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar davant la Guàrdia Civil, on tampoc van declarar.

Els agents van registrar la casa de l’exvicealcalde durant cinc hores i van intervenir en el seu domicili diferents rellotges d'alta gamma que suposadament podria haver rebut a canvi d'adjudicacions irregulars de contractes municipals a Viatges Transvia Tour i altres filials del mateix grup.

L'empresa Transvía va expressar, a través d'un comunicat després de la detenció de Catalán, la seua "sorpresa" davant l'actuació dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i va defensar que "la totalitat de les contractacions públiques en el temps realitzades envers l'Ajuntament de València" i amb "altres organismes oficials durant més de 45 anys, fóra quin fóra el color polític del govern dels mateixos, han sigut adjudicades a aquesta entitat després del concurs públic corresponent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento