Comunitat Valenciana

La nova Llei d'Infància contemplarà que en casos de violència familiar contra menors siga l'agressor qui deixe la casa

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat este dimecres que la nova Llei d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana arreplegarà diferents mesures en favor dels xiquets i xiquetes afectats per casos de violència, inclosa la de gènere. Així, ha avançat que la norma contemplarà que en casos de violència intrafamiliar contra els menors siga l'agressor qui deixe la casa i no els xiquets.

Igualment, ha exposat que la nova llei contemplarà als xiquets i xiquetes afectats per casos de violència com a víctimes i que es preveu "canviar els protocols" que corresponga perquè "l'Advocacia de la Generalitat puga intervenir com a acusació popular" en els juís que se celebren per "casos d'assassinat de xiquets i xiquetes".

Oltra, que ha presidit esta jornada la reunió de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació, preguntada per les mesures adoptades en esta trobada després dels últims casos de violència de gènere registrats en les localitats d'Elda (Alacant) i Alzira (València).

Oltra ha comentat que en la reunió de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista s'ha informat que en la nova Llei d'Infància i Adolescència de la Generalitat en els casos de "violència contra xiquets i xiquetes, inclosa la violència de gènere" es tractarà als menors com a "víctimes".

Així mateix, la vicepresidenta ha manifestat que s'ha indicat que l'administració autonòmica procedirà a "canviar els protocols perquè l'Advocacia de la Generalitat puga intervenir com a acusació popular" en els juís que tinguen lloc "en cas d'assassinat de xiquets i xiquetes", també "quan estiga motivat per violència de gènere".

Mónica Oltra ha destacat, en la mateixa línia, que la futura norma determinarà, d'altra banda, que en els casos de "violència intrafamiliar, quan es done violència contra un xiquet o una xiqueta en una casa, siga l'agressor el que haja d'anar-se'n" de la llar i no el menor "com està ocorrent ara". "Pareix increïble que siga la víctima qui haja d'anar-se'n", ha censurat.

ALZIRA I ELDA

D'altra banda, ha assenyalat que està "la part que no és competència" de l'administració valenciana sinó "del Govern central". "En el cas d'Elda diguem que és el gruix de l'anàlisi que hauríem de fer perquè ací està el tema de l'actuació policial i del propi procés judicial, alguna cosa que està pendent d'analitzar", ha exposat Oltra, que ha agregat que, "en tot cas, la Delegació del Govern quan vullga ja informarà també sobre açò".

La consellera ha declarat que eixes són "les qüestions que estem analitzant", així com "el que ha ocorregut a Alzira i Elda". Respecte al primer d'estos casos, la vicepresidenta del Consell ha manifestat que "no hi havia cap antecedent -de violència-".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento