Comunitat Valenciana

La Diputació de València demana 6 anys de presó per a Marcos Benavent pel "saqueig" de l'empresa pública

  • Els servicis jurídics de la Diputació de València, acusació particular en la causa oberta per a investigar les presumptes irregularitats en Imelsa, han sol·licitat al jutge que porta un dels casos de malversació de fons en els quals està implicat l'exgerent de l'empresa pública entre els anys 2007 a 2014 Marcos Benavent Vicedo, penes que arriben als 6 anys de presó.
Benavent després de declarar en el jutjat
Benavent després de declarar en el jutjat
EUROPA PRESS
Benavent després de declarar en el jutjat

En l'escrit d'acusació presentat en el jutjat d'instrucció nº 9, els representants legals de la corporació provincial -la "principal perjudicada pel saqueig de l'empresa pública Imelsa, ara Divalterra", subratllen des de la institució-, entenen que Marcos Benavent, l'autodenominat 'ionqui dels diners', és responsable d'un delicte continuat de malversació de cabals públics, falsedat en document oficial, prevaricació i frau a la contractació pública.

A més de Benavent, la Diputació demana dos anys i tres mesos de presó per a l'empresari Vicente Calvo Navarro en considerar que va ser "cooperador necessari" en els delictes que se'ls imputen en relació el cobrament de 60.455,55 euros per uns treballs d'instal·lació elèctrica que l'empresa de Calvo va cobrar i que "mai va realitzar ni tenia solvència tècnica per a executar".

Segons recorda al Diputació a través d'un comunicat, els fets que s'investiguen van succeir entre finals de l'any 2012 i principis de 2013, però no es van conéixer fins que un any després, al gener de 2014, un requeriment de l'Agència Tributària, en el qual se sol·licitava informació relativa a la mercantil Flying Tigers SL, va permetre aflorar l'estafa.

D'acord a les conclusions provisionals, Benavent, Calvo i un cosí d'este es van posar d'acord per a emetre tres factures per al cobrament de suposats treballs a l'entorn del monestir del municipi de Llutxent, aprofitant que en eixe moment Imelsa tenia un taller d'ocupació en eixe complex propietat de la Diputació.

La investigació interna iniciada arran del requeriment de l'Agència Tributària va portar a descobrir la inexistència de documents de contractació de les obres o certificats de l'execució de les mateixes. En la seua declaració, l'empresari encausat va reconéixer que Imelsa, fins i tot, li havia avançat el pagament, alguna cosa prohibida per la legislació.

La reacció de Benavent, continua la mateixa font, en veure's descobert va ser aparentar que reclamava a l'empresari la devolució dels imports mitjançant la firma d'un document entre tots dos que "el que pretenia era donar cobertura a un previ delicte per al qual es van concertar els acusats", sosté l'acusació particular de la Diputació de València, dirigida per José Antonio Ibars, Cap del Servici de Defensa en Juí.

RECUPERACIÓ DELS DINERS "MALVERSATS"

Mentre, allò que sí s'ha aconseguit la Diputació fins hui és anar recuperant els diners estafats, mitjançant aportacions de l'empresari encausat a un compte de l'empresa pública Divalterra.

La recuperació dels diners malversats estos anys és una de les prioritats establides pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que va determinar que foren els juristes de la Diputació i no penalistes externs els que portaren els casos de l'Operació Taula i d'Imelsa, l'empresa pública ara denominada Divalterra, conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento