PPCV demana a sindicats, patronal i partits que recolzen els PGE 2018 per a aprovar el canvi de sistema de finançament
PPCV demana a sindicats, patronal i partits que recolzen els PGE 2018 per a aprovar el canvi de sistema de finançament EUROPA PRESS

Bonig s'ha manifestat en estos termes després de la reunió de treball mantinguda amb el Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per a abordar temes que afecten la Comunitat Valenciana com el canvi de model de finançament.

La presidenta dels 'populars' valencians ha assenyalat que és necessari que partits, sindicats i patronal "facen un pas al capdavant" ja que per a poder fer efectiu el canvi de model i perquè s'executen les inversions programades és "absolutament" necessari tindre els PGE aprovats i, per a això, "cal asseure's a negociar", ha remarcat.

"El PPCV sempre ha firmat els manifestos i ha estat del costat dels valencians, i no li anem a fallar", ha assenyalat per a subratllar que és "el moment de deixar arrere les baralles i passar a l'acció". "Està molt bé anar a les manifestacions, però el dilluns després de la manifestació caldrà seguir treballant i, en una situació d'inestabilitat cal arribar grans acords, i allí estarà el PP per a canviar el model", ha remarcat.

Així, ha afegit, que "si fóra la presidenta de la Comunitat Valenciana, hui mateix estaria negociant els PGE" perquè els valencians puguen tindre un altre sistema de finançament.

En esta línia, ha recordat que en 2005 Esquerra Republicana ja es va manifestar 'Per un Finançament just' i d'aquella situació "hui està Catalunya com està". Per a Bonig, "és l'hora d'asseure's a la taula i negociar, del diàleg i la política" i "no d'eixir al carrer amb una pancarta" perquè "el diumenge i el dilluns, la Comunitat seguirà estant mal finançada".

Ara, ha afegit, els empresaris també tenen una oportunitat de firmar un manifest pel qual se sol·licita als grups parlamentaris l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2018.

Consulta aquí más noticias de València.