Comunitat Valenciana

Ex de Cs en Corts demanen ser agrupació i si no se'ls concedeix exigiran votar una a una les esmenes als Pressupostos

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Els ex de Cs quan van abandonar la formació
Els ex de Cs quan van abandonar la formació
EUROPA PRESS
Els ex de Cs quan van abandonar la formació

Els quatre exdiputats de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes que van deixar el partit taronja el passat mes de juny -Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo- han presentat una tercera petició per a ser reconeguts com una agrupació dins dels no adscrits i estan a l'espera que la Mesa del Parlament resolga. Si no se'ls dóna una solució en este sentit, han advertit que demanaran la votació individual de les esmenes que es presenten als Pressupostos de la Generalitat per a 2018.

Tres d'eixos quatre diputats -no ha estat present Alberto García- han oferit este dimarts una roda de premsa en les Corts per a explicar el seu posicionament davant diversos temes d'actualitat i també la seua situació, en ser considerats com a diputats individuals després de passar al grup de no adscrits. No obstant açò, Marí ha sigut clar: "Anem a funcionar de facto com a grup" i deixaran clara la seua postura després de cada Junta de Portaveus, siga en la sala de premsa o "en tenda de campanya en el ficus" del Parlament.

Rojo ha explicat que quan van decidir deixar Ciutadans la seua intenció era seguir en la política activa i no acudir a la Cambra a "calfar el seient" o "viure del conte", però només s'han trobat "traves" en la seua activitat, tant a nivell de participació com en el dia a dia per a "tractar d'impedir exercir eixa activitat". No obstant açò, ha advertit: "Encara que a algú li pese i caiga qui caiga anem a seguir exercint-la".

De fet, van sol·licitar poder realitzar interpel·lacions als consellers i la Mesa va entendre que no era el seu dret al no ser grup, per la qual cosa van interposar un recurs davant el TSJCV per vulneració de drets fonamentals que va ser admès a tràmit. Les Corts van al·legar, ells van fer el propi contestant a eixes al·legacions i estan ara a l'espera que el tribunal es pronuncie sobre si admet definitivament a tràmit esta qüestió i resol el contenciós.

ARA COM ARA, "NO" ALS PRESSUPOSTOS

David de Miguel s'ha referit als pressupostos per al pròxim any assegurant que, de nou, no els agraden en termes generals, perquè sí estan d'acord amb les despeses però no amb els ingressos, que "no es corresponen amb les previsions". Així, a dia de hui la seua posició és la del "no", però no recolzaran les esmenes a la totalitat i prendran posició després de les esmenes parcials.

Alexis Marí ha indicat que la seua postura també dependrà de la receptivitat sobre les esmenes que plantegen i s'ha referit a dos: la paralització de la reversió del model Alzira -de la qual ha dit, va a generar "un problema"- i l'augment del nombre d'efectius de la unitat adscrita de la Policia Nacional a la Policia de la Generalitat.

ESTARAN EN LA MANIFESTACIÓ DEL 18N

D'altra banda, Marí ha avançat que els quatre diputats estaran en la manifestació pel finançament just d'este dissabte a València i ha criticat l'absència del PP i el canvi d'opinió de Ciutadans. Ha ironitzat en assegurar que caldrà esperar el divendres a la nit a última hora per a "estar totalment segurs" que acudiran.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento