Comunitat Valenciana

Cs es replantejarà la seua presència el 18N si es "desvirtua el missatge" amb altres lemes i hi ha "ús partidista"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
La portaveu de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez
La portaveu de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez
CS
La portaveu de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez

La síndica del grup parlamentari de Ciutadans en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha avançat este dimarts que la seua formació es replantejarà la seua presència en la manifestació d'este dissabte, 18 de novembre, per un finançament just si es "desvirtua el missatge" amb altres lemes com el de Poble Lliure, que anirà amb la pancarta 'Enfront de l'espoli de l'Estat, independència' i si hi ha "un ús partidista" de la marxa.

"Estarem molt pendents i si veiem que es desvirtua o es fa ús partidista haurem de valorar la nostra presència. Esperem que això no ocórrega perquè és important que estiguem tots junts", ha subratllat Sánchez en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, on ha subratllat la importància d'esta reivindicació, però ha subratllat que els missatges es llancen des de la "unitat i responsabilitat".

Sánchez ha incidit en la importància d'esta reivindicació, però ha puntualitzat que estaran "molt vigilants" en què "no es desvirtue el missatge que es vol llançar" perquè no volen que es faça "ús partidista" de la manifestació, sinó que tots "vagen a l'una". "Igual que ens preocupa l'absència del PP, també ens preocupa molt la participació de determinades agrupacions polítiques i que es llancen eslògans com el de Poble Lliure d''Enfront de l'espoli de l'Estat, independència' o la presència d'ERPV", ha comentat.

Insistida per si demanen al Consell que reclame a estes entitats que no acudisquen, Sánchez ha afirmat este extrem i ha assenyalat: "'Amb un Madrid ens roba' tots hem vist el que ha derivat en altres zones i així no es pot arribar a cap negociació amb Montoro perquè si llances eixe missatge, amb quina cara vas al Govern a negociar?", s'ha preguntat per a reivindicar la importància de llançar el missatge de l'infrafinançament però "des de la unitat i responsabilitat".

"UNS ES DEDIQUEN A LA PANCARTA I UNS ALTRES A NEGOCIAR"

Des del PP, la portaveu adjunta, María José Català, ha defès que els valencians tenen uns partits que són PSPV, Compromís i Podem que "es manifesten i es dediquen a posar-se darrere de la pancarta" i un altre com és el PP que "es dedica a treballar en els ministeris per a aconseguir eixe finançament", en al·lusió a la reunió que este dimarts ha tingut Bonig amb Montoro. "Uns es dediquen a la pancarta i uns altres ens dediquem a la negociació amb el Govern d'Espanya que és el que va a resoldre el problema de finançament", ha indicat.

Des de Podem, el seu secretari general i síndic, Antonio Estañ, ha considerat que "els riscos" que apunta Cs són conseqüència que la formació taronja "s'està acostumant a parlar més amb la ment en la seua imatge de Catalunya que el que verdaderament ocorre ací" i no veu que eixe problema siga "un problema en absolut".

Estañ ha considerat una mostra de "deslleialtat" que el PP no defenga en una manifestació "unitària" a la Comunitat Valenciana i que Montoro "actue més com un militant del PP" en concedir esta reunió amb "finalitats partidistes" quan per a altres reunions amb altres representants de l'autonomia com és el cap del Consell, Ximo Puig, "no es done tanta pressa a rebre-li". Al seu juí, es tracta d'un "doble joc" que significa que no es defèn els interessos dels valencians, sinó que es "juga políticament" amb ells.

"NO SÓC LA GESTAPO"

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha insistit que es tracta d'una manifestació "unitària" que "sol tindre un lema unitari" que és un finançament just i ha assenyalat que qualsevol organització que s'adherisca, ho fa "a este títol unitari". "No entenc que hi haja una altra possibilitat i qualsevol valencià i entitat que se sume a la manifestació amb eixe lema unitari benvingut siga", ha remarcat.

No obstant açò i insistit pel lema de Poble Lliure -'Enfront de l'espoli de l'Estat, independència'- Ferri ha afirmat que no se'n va a posar a un policia a "controlar els cartells que porte la ciutadania".

Ferri ha lamentat l'absència del PP encara que ha mostrat la seua "esperança" que se sumen i ha fet una crida a militants, simpatitzants i votants del PP a participar en la marxa que reclama per als valencians "un tracte just", ha remarcat.

"NO ÉS UNA MANIFESTACIÓ DE LES ELITS I LA CASTA"

Finalment, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha assenyalat que en cas que hi haja assistents que acudisquen a la manifestació per a "rebentar-la" intervindrà Delegació de Govern que "per a això està". "La Constitució empara la llibertat d'expressió. Els convocants són gent molt raonable i no portaran pancartes diferents, però si hi ha algú que vol anar a rebentar això, per a això està Moragues (delegat del Govern central a la Comunitat Valenciana)", ha puntualitzat

Ha defès que és una manifestació de la societat valenciana i "no un tema de polítics, d'elits, ni de casta ni de sectors informats de la societat", sinó que és "un problema que compromet a tots", ha subratllat per a assenyalar que encara queden dies perquè el PP "reflexione i acudisca a la manifestació".

BONIG "NO ÉS UNA PRESIDENTA EN XICOTET"

Respecte a la reunió de Bonig amb Montoro, Mata ha indicat que a la Comunitat Valenciana no hi ha "una presidenta en xicotet" perquè qui negocia és el president del Govern valencià amb una proposta avalada per un govern i pel seu comité de finançament.

Ha subratllat que la presidenta del PPCV és "la líder d'un partit que aspira a ser govern, però que no ho és" i "no és una presidenta en xicotet".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento