Puig insta al Govern a aplicar mesures "més contundents" contra l'"extrema sequera"

Puig insta al Govern a aplicar mesures "més contundents" contra l'"extrema sequera"

Puig insta al Govern a aplicar mesures "més contundents" contra l'"extrema sequera"
Puig insta al Govern a aplicar mesures "més contundents" contra l'"extrema sequera" (GVA)
Ampliar
  • El president i la Consellera Elena Cebrián han insistit en el Ministeri que la Comunitat Valenciana "necessita unes actuacions especials urgents".
  • El cap del Consell proposa "la utilització de totes les fonts possibles o la depuració, és a dir, la reutilització de l'aigua, així com la modernització de regs".
  • Tot i que els regants valencians han fet "un gran esforç utilitzant de manera més eficient l'aigua" necessiten "ajudes que facen més efectiu el seu ús".

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat este dimarts al Govern central la presa de mesures més "contundents" de cara a la situació d'"extrema sequera" que viu la Comunitat Valenciana i, en concret, el sud de la província d'Alacant, i ha transmés nombroses protestes de regants valencians, les terres dels quals estan "en perill" a causa d'esta falta d'aigua.

Puig ha fet estes declaracions després de reunir-se en el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient amb la ministra Isabel García Tejerina, i amb la consellera del ram Elena Cebrián, qui ha insistit que la Comunitat Valenciana "necessita unes actuacions especials urgents".

"Estem en una situació de sequera i necessitem mesures molt més contundents des del punt de vista estructural, com la utilització de totes les fonts possibles o la depuració, és a dir, la reutilització de l'aigua, així com la modernització de regs", ha explicat Puig.

Així, ha assegurat que, encara que els regants han fet "un gran esforç utilitzant de manera més eficient l'aigua" i malgrat que esta comunitat és un dels territoris "on més es reutilitza", els valencians necessiten "ajudes que facen més efectiu el seu ús per part dels agricultors".

Per la seua banda, Cebrián ha assegurat que des del Govern de la Generalitat Valenciana seguiran insistint al Ministeri d'Agricultura per a treballar conjuntament i aconseguir les infraestructures i inversions necessàries.

"Necessitem que el Ministeri acompanye a la Generalitat i al sector agrari en açò, ja que solament en enguany la nostra conselleria ha invertit 18 milions d'euros en la modernització dels regadius", ha afegit.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3186729/0/puig-insta-govern-central-aplicar-mesures-mes-contundents-contra-extrema-sequera-comunitat-valenciana/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios