Comunitat Valenciana

AVE creu que s'han pres "decisions adequades, però insuficients" en el Corredor i creu que 2018 serà un any "clau"

  • L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) ha considerat "s'estan prenent decisions adequades, encara que insuficients" en l'engegada del Corredor Mediterrani i ha considerat que 2018 serà "un any clau" perquè tots els trams que actualment estan en estudi "hauran de passar a fase de licitació o d'obres", condició "indispensable perquè els terminis es complisquen".
Acte en l'Alzina d'AU
Acte en l'Alzina d'AU
AVE
Acte en l'Alzina d'AU

Així ho ha posat de manifest l'organització empresarial en una trobada celebrada este dilluns en La Encina, al que ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig i que ha congregat empresaris d'AVE, amb la seua junta directiva al capdavant, Coepa, AEFA, Croem, Amefmur, Cepta, Cambres de comerç i multitud d'organitzacions de la Societat Civil. La trobada ha servit per a fer una "revisió" i conéixer l'estat actual de la infraestructura, segons ha informat l'organització en un comunicat.

En la seua intervenció el president d'AVE, Vicente Boluda, ha volgut posar en valor que, des que es va començar el projecte, s'ha aconseguit que el Corredor Mediterrani estiga "en l'epicentre del debat polític, que els empresaris i la societat civil s'impliquen i participen de la reivindicació assistint a la multitud d'actes que s'han organitzat i que des dels responsables públics s'assumisquen compromisos".

No obstant açò, ha puntualitzat que el que s'ha aconseguit quedarà "en res" si l'objectiu definitiu, la doble plataforma en ample internacional des d'Algesires a la Frontera Francesa, "no s'aconsegueix". "No pararem de reivindicar fins que això no siga així", ha subratllat.

TÚNEL PASSANT DE VALÈNCIA

Després del repàs tècnic a la marxa de la infraestructura realitzat per Francisco García Calvo i Xavier Lluch, s'ha destacat que "s'estan prenent decisions adequades, encara que insuficients per a aconseguir el nostre objectiu" i s'ha subratllat com la principal actuació la de construir el Túnel Passant de València i la nova plataforma AVE entre València i Castelló.

Per la seua banda el president de COEPA i d'AEFA, Francisco Gómez, ha assegurat que "és urgent resoldre d'una vegada el nuc vertebrador de La Encina per a millorar la connexió territorial de la nostra ciutat".

CANVI D'"ACTITUD" DE FOMENT

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha ressaltat el "favorable" canvi d'actitud del Ministeri de Foment i la seua implicació, però ha alertat de l'"absoluta lentitud" en l'execució d'esta infraestructura

Per açò, ha instat el departament que dirigeix Íñigo de la Serna a "passar al camp dels fets" i a contemplar "clarament" en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 les obres pendents del Corredor Mediterrani, ja que es tracta d'una infraestructura "fonamental" per a tot l'arc mediterrani.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento