ERPV se suma a la manifestació pel finançament del 18N encara que amb consigna pròpia per la sobirania fiscal

ERPV se suma a la manifestació pel finançament del 18N encara que amb consigna pròpia per la sobirania fiscal

  • Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha decidit adherir-se a la manifestació per un finançament just que recorrerà el dissabte 18 de novembre els carrers de València encara que amb consigna pròpia, reclamant la sobirania fiscal, en entendre que sense ella no podrà donar-se un finançament just.

Així ho han assenyalat fonts del partit, que han difós també l'article obert del secretari de Política Econòmica i Recursos Propis d'ERPV, Joan Vea, sobre la sobirania fiscal amb el títol 'Volem les claus de la caixa'.

En la seua dissertació, recorda la convocatòria del 18N i els conceptes posats fins ara sobre la taula, com a infrafinançament, finançament just o tracte just "utilitzats per PSPV i Compromís per a fixar la posició" del Consell en la seua reclamació, que "parteixen d'una mateixa premissa: la subordinació del País Valencià a l'Estat espanyol".

Així, critica que siga el Govern central el que controle els impostos que paguen els valencians i consideren "una certa decepció" que el Consell "es limite a intentar un nou repartiment del sistema sense ni tan sols fer l'esforç de calcular les balances fiscals per a saber quant aportem els valencians a la solidaritat interterritorial i utilitzar-ho com a argument negociador del nou sistema de repartiment".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3185779/0/erpv-se-suma-manifestacio-pel-financament-18n-encara-que-amb-consigna-pr-pia-per-sobirania-fiscal/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios